Tineretul Liberal Democrat din Moldova în ședință extraordinară



tldm18febr2013a

Tineretul Liberal Democrat din Moldova a organizat pe 17 februarie 2013 o ședință extraordinară cu participarea a peste 300 de tineri din mun. Chișinău și raioanele republicii. La eveniment au fost prezenți vicepreședintele PLDM, președintele fracțiunii PLDM în Parlament, Valeriu Streleț; vicepreședintele PLDM, consilier al premierului, Vadim Pistrinciuc; președintele TLDM, deputatul George Mocanu și ministrul Justiției, Oleg Efrim. Cei patru invitați au avut intervenții prin care au prezentat tinerilor ultimele evoluții de pe scena politică, principalele disfuncționalități din Alianța pentru Integrare Europeană și provocările pe care le are în față Partidul Liberal Democrat din Moldova în cadrul coaliției.

În declarațiile făcute, invitații au accentuat că guvernarea Republicii Moldova și îndeplinirea promisiunilor făcute cetățenilor este principala prioritate pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova. În același context s-a făcut referire la intoxicațiile constante care apar în agenda publică pentru a distrage atenția de la adevăratele provocări ce stau în fața conducerii țării.

Tinerii prezenți la eveniment și-au arătat toată susținerea și suportul pentru implementarea programului de guvernare. În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri s-au arătat îngrijorați de modul în care partenerii de coaliție ai PLDM înțeleg exercitarea mandatului primit de la cetățeni.

La finalul întâlnirii, participanții au adoptat în mod unanim Manifestul Tineretului Liberal Democrat din 17 februarie 2013. În Manifest se cere Partidului Democrat și Partidului Liberal să se disocieze de oligarhi și mafioți pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova și pentru neadmiterea revenirii comuniștilor la guvernare.