Concurs Regional pentru jurnaliști, bloggeri și vloggeri Antreprenoriatul social: cooperarea dincolo de frontiere

 so me Regional competition journalistsFor the English version, please click here.

Centrul CONTACT, în cadrul proiectului "EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina” (pe scurt, EUnlocking) anunță concursul regional pentru jurnaliști, bloggeri și vloggeri în Moldova și Ucraina.

Tematica concursului este “Antreprenoriatul social – cooperarea dincolo de frontiere”.

Cunoști antreprenori/antreprenoare sociale, inițiative de afacere sociale interesante care aduc efecte pozitive asupra societății și / sau asupra mediului? Scrie și promovează aceste subiecte ca oamenii să-i cunoască! Participă la concursul pentru jurnaliști, vloggeri și bloggeri, promovează subiecte de antreprenoriat social, prezintă-i pe eroii tăi publicului larg și câștigă un premiu!

Condiții de participare

 • Elaborați materiale, care merită a fi distribuite publicului larg: puteți trimite un articol, imagini, articole de blog, podcast, vlog, video, talk-show-uri sau orice alt conținut multimedia centrat pe povestea antreprenorilor care colaborează între cele două țări (Moldova și Ucraina) și/sau cu alte țări din UE pentru a crea diferențe pozitive pentru mediu și comunitățile lor, în special pentru persoanele din categorii vulnerabile;
 • Fiecare concurent/ă poate înscrie maximum 2 (două) lucrări proprii;
 • Materialele trebuie publicate / difuzate / postate inițial între 01 octombrie-30 noiembrie 2021;
 • Temele prioritare sunt (1) parteneriate între antreprenorii sociali din Republica Moldova și Ucraina și/sau cu alte țări din UE, (2) tineri cu afaceri/inițiative de antreprenoriat social, (3) locuri de muncă pentru tineri/persoane defavorizate, (4) ecologie și

durabilitatea mediului și (5) modul în care antreprenoriatul social contribuie la economia regională (Europa de Est).

Limbile de elaborare a materialelor pentru concurs: română, rusă, ucraineană, engleză

Termenul limită pentru înscrierea materialelor în concurs este 30 noiembrie 2021 (ora locală).

Pentru candidații care locuiesc în Moldova, vă rugăm să trimiteți materialele [aici]

Premii

În cadrul concursului vor fi oferite 9 premii, conform categoriilor de mai jos.

Categoria 1: Video

Cele mai bune 3 materiale vor beneficia de premii bănești, după cum urmează:

Locul 1: 700 euro

Locul 2: 400 euro

Locul 3: 200 euro

* Toate premiile includ inclusiv impozitul pe venit în mărime de 12% ce va fi reținut.

Categoria 2: Audio

Cele mai bune 3 materiale vor beneficia de premii bănești, după cum urmează:

Locul 1: 700 euro

Locul 2: 400 euro

Locul 3: 200 euro

* Toate premiile includ inclusiv impozitul pe venit în mărime de 12% ce va fi reținut.

Categoria 3: presa scrisă

Cele mai bune 3 materiale vor beneficia de premii bănești, după cum urmează:

Locul 1: 700 euro

Locul 2: 400 euro

 Locul 3: 200 euro

* Toate premiile includ inclusiv impozitul pe venit în mărime de 12% ce va fi reținut.

Cine poate participa

Jurnaliști, bloggeri și toți cei care locuiesc în Republica Moldova sau Ucraina și își publică lucrările în orice mass-media din Republica Moldova și Ucraina, inclusiv televiziune, presă scrisă și online, vloguri și bloguri.

Suport pentru persoanele interesate

Trimiteți întrebările de clarificare sau solicitați informații detaliate, până la data de 13 octombrie 2021 la următoarea adresă de e-mail: info.ong.contact@gmail.com.

Pe 15 octombrie 2021, între orele 15:00 - 16:30 (ora locală), proiectul EUnlocking va organiza o sesiune de informare online, în care se vor oferi răspunsuri la toate întrebările expediate prin formularul de înregistrare la sesiunea de informare sau cele expediate prin e-mail. 

Limbile în care se va desfășura evenimentul: Rusă, română, ucraineană

Pentru a vă înregistra la sesiunea de informare, vă rugăm să completați formularul de participare până la data de 13 octombrie 2021.

Cerințe tehnice

În cazul în care materialul este publicat online, includeți linkul URL direct în formularul de înscriere în concurs. Linkul trebuie să fie activ cel puțin până la 31 decembrie 2022.

Criterii de evaluare a materialelor

Relevanța materialului:

 • Relevanța subiectelor tratate;
 • Nivelul de acoperire a temelor de antreprenoriat social în Moldova;
 • Prezentarea temei antreprenoriatului social publicului într-un mod proaspăt / inovator;
 • Incorporarea studiilor de caz sau a citatelor de la prima sursă etc.

Conformitatea materialului cu standardele jurnalistice:

 • Precizia cercetării temei ;
 • Balanța de opinii;
 • Onestitate și fiabilitate;
 • Nediscriminare;
 • Simplitate;
 • Acoperirea poveștii eroului / eroinei și impactul afacerii sale sociale etc.

Criterii suplimentare care vor fi evaluate *:

* Punctele referitoare la următoarele criterii nu vor fi decisive, dar vor constitui un avantaj:

 • Impact - numărul de persoane care au accesat/vizualizat materialul cel puțin o dată;
 • Inteligența emoțională din cadrul materialului scris / video - abilitatea autorului de a înțelege, utiliza și gestiona emoțiile într-un mod pozitiv pentru a reduce stresul, a comunica eficient, a empatiza cu alții, a depăși problemele și a rezolva conflictele;
 • follow-up (dacă sunt disponibile, vă rugăm să trimiteți o dovadă împreună cu cererea dvs.) - acoperire suplimentară a subiectului în mass-media pe baza rezultatelor publicației.

Juriul va evalua fiecare criteriu de la 1 la 10 și va lua decizia finală până la 30 decembrie 2021. Cel mai bun material va fi determinat de numărul de puncte acumulate. În funcție de situația Covid-19, câștigătorii ar putea fi invitați la ceremonia de decernare a premiilor, care poate fi organizată în ianuarie 2022. Data și locația specifice vor fi comunicate ulterior.

Procedura de înscriere a materialelor în concurs

 • Completați și trimiteți Formularul de înscriere, care va conține linkul către articol, reportaj foto, imagini, blog, video sau orice alt conținut multimedia, până la data de 30 noiembrie 2021;
 • În cazul în care materialele nu sunt plasate online, acestea pot fi trimise la adresa de e-mail: info.ong.contact@gmail.com.

Drepturi de autor

Proiectul „EUnlocking”, sprijinit de Uniunea Europeană în cadrul programului EU4Youth, își rezervă dreptul de a publica parțial sau integral lucrările înscrise în concurs pentru a promova concursul "Antreprenoriat social - cooperare dincolo de frontiere" pentru jurnaliști, vloggeri și bloggeri sau alte evenimente finanțate de UE.

Concursul este desfășurat în cadrul Proiectului „EUnlocking” care contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth.

EUnlocking este implementat de Institutul Gustav Stresemann e.V. (GSI) (Germania), Egalite International (Ucraina), organizația AXA Management Consulting (Moldova), Asociația ECO-RAZENI (Moldova), Centrul Național de Asistență și Informare pentru ONG-urile din Moldova „CONTACT” (Moldova) și „Pro NGO ! e.V "(Germania).


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă