Ești absolvent de liceu în acest an? Vino să descoperi profesiile din industriile creative



Ești absolvent de liceu în acest an? Vino să descoperi profesiile din industriile creative

Examenele bat la ușă, testările sunt în toi. Cu siguranță deja te-ai gândit ce facultate ai vrea să urmezi din toamnă. Dar știai că avem, în Moldova, oameni care fac desene animate, montaj și efecte speciale pentru companii mari de peste hotare? Că ai noștri creează filme și instalații prezentate și premiate la festivaluri internaționale?

Ei bine, și tu poți fi unul dintre ei!

Profesiile Viitorului au devenit Profesiile Prezentului

Regizor, VFX artist, colouring artist, director de imagine, game designer, copywriter… sunt niște profesii care au intrat, deja de câțiva ani, în limbajul nostru de zi cu zi. Toate aceste funcții sunt deținute de oameni care muncesc în industria creativă. Și cu toate că parcă ne-am obișnuit deja cu aceste englezisme, viitorul nostru are tot mai multă nevoie de asemenea specialiști și TU poți deveni unul dintre ei. Tu poți deveni Studentul Viitorului.

Dacă ești licean/liceană și îți face din ochi ideea de a urma o profesie desprinsă din filme, ești așteptat/ă cu mare drag la Ziua Ușilor Deschise la Mediacor. Participare gratuită.

Ce te așteaptă duminică, 28 aprilie, la Mediacor - Centrul de Film, AI, Gaming și New Media din cadrul USM Universitatea de Stat din Moldova

În doi ani precedenți, Ziua Ușilor Deschise a adunat sute de elevi din toată țara! Poate ai auzit deja despre ele, poate nu - acum e timpul să le testezi! Animație, Game Design și Producție Multimedia sunt cele trei specialități din programul comun de studiu al industriilor creative implementat la trei universități de stat din Moldova: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Profesiile Viitorului își deschid ușa pentru viitorii studenți la Mediacor - Centrul de Film, AI, Gaming și New Media din cadrul USM Universitatea de Stat din Moldova, duminică, 28 aprilie, începând cu ora 08:30.

Fii pentru o zi Studentul Viitorului! La Ziua Ușilor Deschise vei interacționa cu profesori, studenți și profesioniști din: Animație, Game Design, Producție Multimedia. Vei afla de la studenții din primele două generații ce anume studiază la facultate, ce le place cel mai mult și unde îți recomandă să-ți depui dosarul. Ba mai mult, îi vei cunoaște și pe viitorii tăi profesori: mulți dintre ei sunt fondatori de agenții de design graphic, comunicare vizuală, producție video etc.

Iată agenda evenimentului

– Dialog cu proaspeții studenți care deja învață într-un spațiu dotat ca și în universitățile internaționale
– Noutăți din prima sursă despre oportunitatea pentru toți tinerii din Republica Moldova
– Masterclass-uri în Game Design, Producție Multimedia și Animație
– Sesiune de orientare în carieră în Profesiile Viitorului
– Networking și sesiune Întrebări-Răspunsuri despre Profesiile Viitorului

Deoarece locurile sunt limitate, organizatorii recomandă să-ți rezervi un loc prin completarea formularului.

Te invităm pe 28 aprilie 2024, la Mediacor (mun. Chișinău, str. A.Mateevici 60 - clădirea USM, intrarea de pe str. Pușkin) - Centrul de producții și tehnologii pentru industriile de Film, Gaming și New Media, la Ziua Ușilor Deschise.

Liceeni, prieteni de liceeni, părinți și bunici sunt așteptați să descopere cum stau lucrurile în industriile creative. Participarea este gratuită!

Proiectul Profesiile Viitorului este dezvoltat de Asociația Companiilor de Creație COR și Mediacor - Centru de producții și tehnologii pentru industriile de Film, Gaming și New Media, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Parteneri: Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Educației și Cercetării Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică din Moldova și Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”.