Proiectul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) acordă granturi pentru promovarea transparenței și implicării sectorului privat în dezvoltarea mediului de afaceri, investiții și comerț în Republica Moldova



USAID MISRA acordă granturi pentru a spori, la nivel local, gradul de înțelegere a reformelor cu obiectivul de a îmbunătăți mediul de afaceri, investiții și comerț la nivel național.

Data lansării: 17 aprilie 2024

Termenul limită pentru recepționarea întrebărilor: 10 mai 2024

Termenul limită pentru depunere: 27 mai 2024

Programul Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) finanțat de USAID, face apel pentru depunerea solicitărilor de grant pentru a spori, la nivel local, gradul de înțelegere a reformelor, promovând astfel transparența și angajamentul public local pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, investiții și comerț in Republica Moldova.

MISRA anticipează acordarea de granturi multiple în valoare de până la 150,000 USD fiecare (în dependență de nivelul de complexitate a activităților acoperite), iar perioada activităților nu trebuie să depășească 12 luni. Sunt eligibile organizațiile societății civile, organizații de afaceri și/sau organizații locale.

Potențialii beneficiari urmează să propună o serie de acțiuni de comunicare locală, sesiuni de informare și/sau consultări, în cooperare cu părțile interesate guvernamentale respective, în scopul creșterii gradului de conștientizare local și a participării la implementarea reformelor prioritare. Totodată, aceste activități urmează să contribuie la înțelegerea reformelor, care au ca scop să faciliteze integrarea Republicii Moldova în UE și să creeze un mediu încurajator pentru dezvoltarea afacerilor în Moldova. Astfel de reforme pot include: îmbunătățirea serviciilor publice disponibile întreprinderilor; dezvoltarea proceselor de digitalizare și/sau de afaceri noi; legi, reglementări sau politici noi; și/sau alte inițiative importante de către instituțiile publice. Selectarea reformelor de reglementare și a actorilor guvernamentali va fi propusă proiectului MISRA, sub rezerva acordului final al MISRA și al autorităților publice naționale și/sau locale respective.

Organizațiile interesate de participare în cadrul acestui apel sunt invitate să remită întrebări pentru clarificări prin e-mail la idd.misra.grants@cadmusgroup.com până la data de 10 mai 20224. Întrebările și răspunsurile vor fi făcute publice până la data de 15 mai 2024 la următorul link împreună cu toate documentele necesare pentru RFA.

Cererile vor fi remise doar în format electronic, în format MS Word și/sau PDF, până la data de 27 mai 2024 (18.00, ora locală Chișinău).

Descrierea detaliată a Apelului de Finanțare prin Granturi poate fi accesată pe acest link.

Articol adaugat de: Viorica Chelaru
Alte articole de la acest autor: