CIDP ANIMA//Primul program național de stagiere a lucrătorilor de tineret în bază de program-Teambuilding pentru echipa mentorilor și stagiarilor



 

Teambuilding.md

 

  • Teambuilding pentru mentorii și stagiarii primului PROGRAM DE STAGIERE
  • a Specialiștilor în lucru cu tinerii
  • „TagYouthWorker”

      A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar al Agenției Naționale pentru Tineret prin intermediul Programului de Granturi 2023 pentru organizațiile de tineret implementează proiectul  „TagYouthWorker”.

TagYouthWorker este primul program național de stagiere a specialiștilor în lucru cu tinerii din Centrele de tineret în prestarea serviciilor de tineret de calitate în bază de program structurat.

Programul a luat start în luna septembrie și implică direct 10 lucrători de tineret, dintre care 5 pe poziție de stagiari și 5 pe poziție de mentori. Aceștia au de parcurs o lună de colaborare prin intermediul căreia stagiarii să preia Serviciul pentru tineri la ei în centrul de bază.

Programul de stagiere prevede creare de relații, colaborare, schimb de experiență și dezvoltarea serviciilor de tineret în bază de program. În perioada 23-24 octombrie, echipa de stagiari și mentori au participat la prima activitate dedicată spiritului de echipă, coeziune și cunoaștere.

Specialiștii în lucru cu tinerii din Ungheni, Fălești, Trușeni, Drochia și Bălți s-au implicat activ în sesiunile de cunoaștere, prezentare a programului de stagiere, au planificat agenda de stagiere, și au menționat care sunt așteptările reciproce.

A doua zi s-a conturat cu un teambuilding și analiză de traiectorie a dezvoltării serviciilor de tineret în bază de tineret. Două zile de acțiune au creat premize pentru participanții programului TagYouthWorker de a pune prima cărămidă într-o relație frumoasă de colaborare și parteneriat între specialiștii în lucru cu tinerii și Centrele de tineret implicate.

Jitaru Cristina, mentor din cadrul CRAT Bălți, a menționat importanța unui asemenea program pentru specialiștii  care sunt la început de cale în lucru cu tinerii și oportunitatea de a lua experiențele pozitive de la mentorii din domeniu în vederea replicării acestora în Centrele de tineret unde ăși fac activitatea. Tinerii au doar de câștigat, atunci când în Centrul de Tineret se prestează servicii de calitate, în bază de program și au o diversitate.

Urmează partea de practică de stagiere a lucrătorilor de tineret în teren.