Absolvenții din gimnazii internat decid singuri unde să-și continue studiile profesionale



Circa 120 adolescenți din 4 gimnazii internat participă la Stagiul de formare “Orientare școlara/profesionala si dezvoltarea carierei”. Evenimentul este organizat de către Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) în cadrul proiectului “Speranțe devenite realitate pentru tinerii din Moldova” implementat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) in parteneriat cu Ministerul Educației si cu suportul Organizației Internaționale pentru Migrație,  Clubului Femeilor Soroptimiste din Norvegia.

Timp de 3 zile, participanții proveniți din diferite gimnazii internat (Căzăneşti, Fălesti, Năpadova, Văscăuţi), sunt implicați în activităţi interactive, exerciții practice, simulări ce țin de alegerea profesiei, alegerea instituției în care-şi vor continua studiile după absolvire, căutarea si menținerea unui loc de munca.

Vor mai exersa abilitați care-i vor ajuta mai apoi să se informeze singuri, să ia decizii privind propria-i lor persoana, sa identifice instituții şi să consulte profesioniști, la care pot apela în cazul în care se confrunta cu probleme de orice gen.

Absolvenții motivați să-și continue studiile profesionale, vor fi susținuți de către CIDDC prin acordarea unor burse lunare, achitarea taxei de cazare în camin,  manuale și materiale birotice și implicarea în cadrul unui program de dezvoltare a abilităților de viață.

Proiectul “Speranțe devenite realitate pentru tinerii din Moldova” este realizat de către CIDDC din 2006. Anual copiii din clasele absolvente, din gimnazii internat beneficiază, de instruire în cadrul Stagiului “Orientare școlara/profesionala si dezvoltarea carierei”, iar 30 de absolvenți sunt asistați în continuarea studiilor profesionale. Aceştia beneficiază de burse de studii, manuale şi echipamente, asistenţă medicală şi psihologică.

Stagiul “Orientare școlara/profesionala si dezvoltarea carierei” îşi va începe lucrările Miercuri, 5 mai 2010, ora 11.30, în incinta Institutului Muncii.

Alte informaţii: Aliona Stepan, Lilia Mazur – 71 65 98, 74 78 13, 74 46 00

E-mail: ciddc@yahoo.com

Web: www.childrights.md