Copiii din 9 comunități învața cum să-și organizeze util și interesant timpul liber



Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) în parteneriat si cu suportul CARITAS din Cehia continuă dezvoltarea activităţilor de timp liber pentru copiii din 9 comunităţi, care învaţă în gimnazii internat şi în şcolile comunitare în cadrul proiectului Suport pentru dezvoltarea activităţilor comunitare de timp liber pentru copiii din şcoli internat şi pentru semenii lor din comunitate.

Circa 64 profesionişti şi copii din 9 comunități participă în perioada 18-20 noiembrie 2010 la Festivalul Activităților Comunitare de Timp Liber. Copiii și profesioniștii provin din gimnazii internat și din școlile comunitare din Bender, Cahul, Carpineni (Hînceşti), Căzăneşti (Teleneşti), Varniţa (Anenii Noi), Cedîr-Lunga, Văscăuţi, Năpadova (Floreşti) şi Popenchi (Rîbniţa).

Toți vor fi implicați în diverse ateliere în care vor fi organizate activități interactive și conform intereselor copiilor: dans, foto, confecționarea bijuteriilor, confecționarea manuală a cadourilor și felicitărilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. La întoarcere în comunitățile lor, copiii și profesioniștii vor avea sarcina să multiplice experiența cu alți semeni de-ai lor, astfel să și diversifice activitatea cercurilor de timp liber create și dezvoltate cu suportul CIDDC și CARITAS Moldova în 2007 și 2008.

Evenimentul se va desfășura, la Chișinău, în incinta Institutului Muncii (str. Zimbrului 10), începind cu ziua de Joi, 18 noiembrie 2010, ora 11.00.

Din 2007, în cele 8 comunități implicate în proiect, copiii din gimnazii internat și din comunitate, își organizează timpul liber frecventând cercuri și cluburi de timp liber: sport, foto-video, turism, dans și fitness, frizerie, croitorie, etc. Întâlnindu-se săptămânal copiii din instituțiile de tip internat și din comunitate, reușesc să comunice și să se împrietenească, își dezvoltă comportamente pozitive și fac schimb de experiență.

Proiectul Suport pentru dezvoltarea activităţilor comunitare de timp liber pentru copiii din şcoli internat şi pentru semenii lor din comunitate este implementat de CIDDC în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu suportul CARITAS din Cehia din fondurile guvernului Republicii Cehe. Scopul proiectului este facilitarea integrării sociale a copiilor instituţionalizaţi şi a altor semeni vulnerabili prin implicarea lor în prevenirea riscurilor sociale şi de sănătate.

Pentru alte informaţii: Viorica Aftene, Aliona Stepan (CIDDC) – 71 65 98, 74 78 13, 74 46 00

E-mail: ciddc@yahoo.com Web: www.childrights.md