Parlamentul Tinerilor ia atitudine faţă de evenimentele din 7 aprilie 2009



Deputaţii din cadrul Parlametului Tinerilor de Legislatura a II-a, îşi exprimă în mod direct şi deschis poziţia faţă de evenimentele de acum un an.

Considerăm că ziua de 7 aprilie 2009 este o zi istorică, o zi în care tinerii au reuşit să consolideze importanţa alegerilor ca un prim criteriu al democraţiei. Au reuşit să atragă atenţia Parlamentului, Guvernului, politicienilor, cît şi a întregii societăţi asupra rolului major pe care îl au tinerii în ţară, în promovarea culturii democratice, cît şi implicarea activă a cestora în procesul de luare a deciziilor la nivel naţional. 

Luam o atitudine obiectivă faţă de acţiunile întreprinse şi ne exprimăm regretul faţă de consecinţele în care au avut de suferit cetăţenii Republicii Moldova, cît şi imaginea ţării noastre. 

Tineretul a votat pentru dezvoltarea şi progresul Republicii Moldova, instaurarea democraţiei cît şi integrarea în Uniunea Europeana. Astfel, tinerii rămîn a fi persoanele cheie pentru viitorul Republicii Moldova, care au dat dovadă de curaj, verticalitate, dragoste de neam şi ţară. 

În prezent Parlamentul Tinerilor îndeamna toţi tinerii din Republica Modova să ne construim viitorul la noi în ţară, înfruntînd toate greutăţile şi obstacolele. Astfel ne vom păstra limba, tradiţiile, onoarea şi demnitatea de neam. 

Ne adresăm către toate instituţiile de drept de a-şi îndeplini atribuţiile la cel mai înalt nivel cu privire la investigarea şi dezvaluirea adevarului evenimentelor de după 5 aprilie 2009, precum şi a informa intreaga societate depre adevărul din spatele evenimentelor.

Totodata îndemnam toţi tinerii care au participat la acel eveniment de a contribui la investigarea cazului cu maximă încredere în organele de drept. 

Parlamentul Tinerilor este forul permanent de pe linga Parlamentul RM, apolitic care are drept scop implicarea tinerilor din RM in procesul de simulare a procesului de luare a deciziilor, avind drept obiective promovarea spiritului participativ şi stimularea initiativelor tinerilor în viata publica si politica a tarii, precum si sporirea nivelului de cultura civica si politica in randurile tineretului din Republica Moldova.