Sute de moldoveni au donat produse pentru persoane social-vulnerabile. A 3-a ediție a campaniei „Să fii Moș Crăciun e Simplu!” a adunat 2,5 tone de produse alimentare, de igienă și jucării



Familiile vulnerabile, care locuiesc în satele din Republica Moldova, vor primi daruri de Crăciun datorită contribuției cumpărătorilor magazinelor Kaufland. În perioada 8 – 16 decembrie, sute de persoane au ales să doneze pentru beneficiarii Asociației „The Moldova Project” – copii și adulți ce se află la limita subzistenței.

Voluntarii campaniei și echipa The Moldova Project au stocat 2,5 tone de produse alimentare și nealimentare, ce vor fi distribuite în 37 de sate din 5 raioane ale republicii.  Beneficiarii acestor produse sunt familiile cu mulți copii, care suferă din cauza multiplelor lipsuri. Pentru mulți dintre ei o masă de Crăciun sau participarea la un spectacol dedicat este un lux ce nu și-l pot permite. 

Cumpărătorii Kaufland au fost invitați să aleagă un mesaj special de pe bradul ornat. Mesajul descria soarta unei familii beneficiare care are nevoie de susținerea și bunăvoința celor din jur. Unele persoane au donat pentru o familie anume, altele au contribuit pentru stocul comun de produse alimentare și nealimentare. Toate produsele donate au fost sortate și vor fi distribuite conform solicitărilor și necesităților familiilor vulnerabile. Darurile colectate de la cumpărători, inclusiv de la angajații magazinelor Kaufland Moldova, vor fi oferite beneficiarilor asociației The Moldova Project în cadrul Proiectului de Iarnă, care va demara în data de 22 decembrie și va dura până în data de 31 decembrie inclusiv. 

width=6675

width=4261“A fost o mobilizare civică exemplară, a fost frumos și foarte plăcut să organizăm această campanie în parteneriat cu magazinele Kaufland. Receptivitatea și bunăvoința celor ce au ales să doneze ne ușurează mult sarcina, cea de a fi Moș Crăciun pentru peste o mie de copii din satele Moldovei. În țara noastră sunt copii care suferă, care nu au parte de daruri și atenția cuvenită, iar sarcina noastră, a organizației The Moldova Project, este să le apărăm drepturile, să-i protejăm, și să le oferim cât mai multe clipe de fericire. Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în noi și au conștientizat: Să fii Moș Crăciun e Simplu!”

 Victoria Morozov, fondatoare A.O. The Moldova Project 

width=7008Și în acest an compania Kaufland Moldova susține financiar Proiectul de Iarnă, menit să aducă magie în viața a peste o mie de copii vulnerabili și vine cu un ajutor consistent în ceea ce privește organizarea proceselor logistice.

Pentru al treilea an consecutiv aducem magia sărbătorilor în viețile celor care au nevoie de noi. Și de această dată, atât colegii, cât și clienții noștri au ales să livreze fericire și zâmbete în familiile social vulnerabile. În acest fel, dorim să devenim un bun exemplu, pentru că doar prin implicare facem diferența”.

Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova

width=1536

width=6868

De 15 ani asociația The Moldova Project ajută familiile vulnerabile din satele Republicii Moldova prin identificarea soluțiilor pe termen lung la problemele cu care se confruntă aceștia, astfel încât să-și poată construi o viață mai sigură și independentă. Asociația protejează copiii și previne situațiile de risc. Anual, circa 200 de familii din 37 de sate din Moldova beneficiază de sprijinul multidimensional al echipei The Moldova Project, care include: servicii educaționale oferite în ludoteci (săli pentru joacă și lectură), activități de creație, art terapie, consilieri psihologice, sprijin moral, material, medical, juridic, lucrări de reparații și de construcție, donații  de animale de curte și de materiale pentru construcția serelor și multe altele, conform necesităților individuale ale familiilor beneficiare. 

Despre activitatea asociației The Moldova Project:

https://www.themoldovaproject.org

https://www.facebook.com/themoldovaproject

//www.youtube.com/@tmp2008 style=text-decoration: none; background: none; color: var(--color-content-link);>https://www.youtube.com/@tmp2008

https://www.youtube.com/watch?v=uCEiBHQLQ6I

Informații suplimentare despre „Campania Să fii Moș Crăciun e Simplu” aflați pe:

FacebookInstagram, Web: https://www.themoldovaproject.org/