160 persoane implicați activ într-o activitate de neuitat la Soroca



Un “Eveniment fără hotare și fără vârste” a fost  organizat de Asociația Obștească Soarta la Soroca, la 07 august 2023. Eveniment fără hotare așa cum la el au participat atât moldoveni, cât și refugiați din Ucraina găzduiți la Soroca, dar și șase reprezentanți și voluntari ai  organizației Stichting Hart voor de Oogst din Olanda. Eveniment fără vârste așa cum la el sunt invitați copii, adulți și vârstnici.

            Pe parcursul întregii zile au fost organizate diferite întâlniri de grup și individuale, vizite la domiciliu, mai multe discuții private cu privire la necesitățile persoanelor invitate la  acest eveniment.

            Iar la finele zilei, “Evenimentul fără hotare și fără vârste” a continuat la Restaurantul Soroca și a adunat in jur de 160 persoane la un pahar de vorbe bune, discuții, muzică frumoasă, dans, jocuri distractive, voie bună și  diferite bucate tradiționale din bucătăria moldovenească și olandeză.

Cât copiii au participat la diferite jocuri interesante aduse din Olanda , cei maturi au pregătit împreună cu oaspeții din Olanda cel mai gustos tort tipic olandez cu diferite ingrediente aduse din Olanda, dar și diferite alte bucate olandeze.

Și desigur Ansamblul Trio Vatra Neamului si Corul academic BELCANTO au încântat inimile participanților cu frumoasele melodii dăruite cu mult drag.

În cadrul acestui eveniment 50 de copii au primit ghiozdane cu rechizite școlare, iar adulții au primit câte un mic cadou pentru a-și aminti de  acest eveniment.

Acest eveniment ne-a unit împreună, chiar de suntem atât de diferiți  ca vârstă, etnie, naționalitate, religie și personalități. Aici am fost toți egali! Aici am uitat pentru o zi de grijile și nevoile vieții, de problemele fiecăruia în parte și am înțeles că trebuie să ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru sănătate, pace în casele și inimile noastre, în țările noastre și în întreaga lume. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!