31 de echipe de femei și tineri din Moldova și Ucraina au ajuns în finala programului de susținere a afacerilor Ellevator. Women Accelerator



Săptămâna trecută, 31 de echipe formate din femei și tineri din Moldova și Ucraina au intrat în etapa de accelerare a programului de suport pentru dezvoltarea afacerilor pe timp de criză, Ellevator. Startup Women Accelerator. 

Alături de membrii juriului, am asistat la un maraton de pitch-uri a câte 1,5 minute fiecare. Pregătirea concurentelor/-ților, dar și susținerea reciprocă de care au dat dovadă a fost într-atât de bună, încât au motivat juriul de a trece în următoarea etapă toate participantele/participanții la program.

Pe parcursul următoarelor săptămâni echipele vor continua să lucreze cu mentore și mentori dedicați dezvoltării afacerilor/startup-urilor lor.

Amintim că la început de 2023, 100 de echipe formate din femei și tineri și-au prezentat ideile de startup, dar și afacerile pe care le dezvoltă, în cadrul evenimentului de deschidere a programului de Pre-Accelerare. 

Timp de cinci săptămâni, echipele au participat la sesiuni de instruire online și offline cu trainer/-e și mentori/-e din Moldova și Ucraina, au validat ideile în cadrul atelierelor de lucru și sesiunilor de mentorat și feedback.

„Mă bucur enorm de mult că în Moldova apar astfel de inițiative. În sfârșit am avut curajul să recunosc că hobby-ul meu îmi aduce mai multă satisfacție decât job-ul, și am înțeles că e timpul să-mi transform pasiunea în afacere. Mulțumim mentorilor și juriului pentru încredere și susținere. Am aflat multe lucruri noi și deja le pun în practică!”, a menționat Marcela Mastac, participantă Ellevator. Startup Women Accelerator.

Programul a reunit participanți și participante din Ucraina, dar și toată Moldova, începând cu raionul Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni - până la Cimișlia, Hîncești, Ialoveni și Chișinău, care activează în cele mai diverse domenii: agricultură, marketing digital, animație, fotografie, muzică, și care își propun să ajute, cu afacerile lor, la dezvoltarea copiilor prin activități de logopedie, robotică și antrenarea motoricii fine. Programul se va finaliza cu dezvoltarea planului de acțiuni elaborat de participanți/ participante, la sfârșitul lunii iulie 2023.

Scopul Ellevator. Women Accelerator, este să susțină echipele să valideze ideile de startup, să testeze ipotezele de marketing, să identifice căi de ieșire la export. Un alt obiectiv al

programului, dedicat în mare măsură femeilor este să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a participantelor, crearea unei comunități de antreprenori din Moldova și Ucraina, precum și acordarea sprijinului în implementarea soluțiilor în situații de criză.

Programul Ellevator. Women Startup Accelerator este implementat de Generația Nika și Yep!Moldova, cu susținerea UN Women, finanțat de Fondul Femeilor pentru pace și asistență umanitară.imgonline com ua CompressToSize 0hYNljjeG6vhh