CCCEC propune introducerea în curicula şcolară a unui nou obiect "Educaţie anticorupţie"



Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) solicită autorităţilor introducerea în curricula şcolară a unui nou obiect - „Educaţie anticorupţie”.

Vitalie Verebceanu, vice-directorul CCCEC, a menţionat în cadrul unei întâlniri cu membrii a şapte ONG-uri din cadrul Alianţei Anticorupţie că Centrul deja este în faza de a veni cu o iniţiativă motivată de introducere a obiectului „Educaţie anticorupţie” în curricula şcolară.

„S-ar putea ca la anul deja să avem un obiect nou de studiu. Urmează însă să avem discuţii cu ministerele de profil în vederea pregătirii şi instruirii cadrelor", a spus Verebceanu.

Potrivit sursei citate, CCCEC a organizat Şcoli anticorupţie pentru liceeni, care şi-au manifestat dezacordul şi neacceptarea corupţiei ca metodă de soluţionare a problemelor.

„Altă situaţie este în rândurile studenţilor, nemaivorbind de funcţionarii pe care îi instruieşte Centrul, aceştia sunt mai puţin încrezători în combaterea fenomenului şi tacit îl aprobă”, a adăugat Verebceanu.

Iniţiativa propusă de CCCEC este susţinută şi de ONG-urile din cadrul Alianţei Anticorupţie.

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului curent în Moldova s-au înregistrat circa 1370 de sesizări cu privire la infracţiuni de corupţie şi conexe, fiind dispusă începerea urmăririi penale în peste 305 cazuri.

Basa press