Sesiune de informare postelectorală la Liceul „Petru Rareș”



Două sesiuni de informare s-au desfășurat recent la Liceul Teoretic „Petru Rareș”, în cadrul proiectului “Viitorul ales de tineri”. Tinerii au fost activi și au enumerat care sunt avantajele participării la vot.

Tinerii lideri formatori de opinie din cadrul proiectului au prezentat rezultatele activităților care au avut loc privind mobilizarea tinerilor de a participa la vot și rata de participare a tinerilor la alegerile locale din acest an.

Astfel că, potrivit datelor prezentate de către Comisia Electorală Centrală, la solicitarea Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, în raionul Soroca au votat 39,683 cetățeni în primul tur. În al doilea tur s-au prezentat la urnele de vot 28,214 cetățeni. Turul II al alegerilor s-a desfășurat în 21 de localități din raionul Soroca.

Un rol aparte l-au avut cele 50 sesiuni de informare, care s-au desfășurat în localitățile raionului Soroca, în care au fost instruiți tineri, care au avut rolul la rândul lor să-i îndemne pe alți semeni să meargă la alegeri și să nu se lase manipulați de politicieni. Peste 1000 de tineri au fost informați și sensibilizați în cadrul acestei campanii, cu motoul „Votul tău e cel mai tânăr”.

Activitatea dată face parte din cadrul proiectului “Viitorul ales de tineri”, implementat de Centrul DACIA și susținut financiar de Departamentul de Stat al SUA, care are drept scop dezvoltarea oportunităţilor de participare şi implicare activă în viaţa comunităţilor pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localităţile raionului Soroca.