Tinerii sunt informați despre dreptul lor de a vota

La Colegiul Tehnic Agricol din Soroca și gimnaziul "Eva Gudumac" din comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca, s-au desfășurat sesiuni de informare despre participarea tinerilor la alegerile locale, în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”. Majoritatea tinerilor au susținut afirmația, potrivit căreia, dacă nu votezi, riști ca votul tău să fie furat.

Astfel, tinerii lideri formatori de opinie au încurajat tinerii să meargă la vot și să respecte principiile participării la alegeri. În satul lor de baștină participanții au spus că își exercită dreptul la vot mai mulți bătrâni, decât tineri. “Ziua alegerilor este precum hramul satului. Bătrânii își scot la purtat costumul cel de sărbătoare și merg la secția de votare. Păcat că tinerii sunt mai nepăsători”, susțin participanții sesiunii de informare din Tătărăuca Veche.

Pe durata sesiunii, unii tineri au menționat că, urmează să voteze pentru prima dată, de aceea, informația prezentată le va fi utilă în toate privințele. “Nimeni nu mi-a vorbit despre aceste etape de votare. Poate că am avut să-mi dau singur seama, dar este bine când cineva îți explică cum și de ce”, a spus un participant de la Colegiul Tehnic Agricol.

Vă reamintim că dreptul de a alege îl au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege. Alte informații legate de procesul electoral tinerii au primit la distribuirea pliantelor despre campania de informare și sensibilizare a tinerilor din raionul Soroca, în contextul alegerilor locale din 14 iunie curent.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiect, accesați youthsoroca.md.