Și parlamentarii vor purta tricouri cu mesajul "Iubește-ți rîul!"

colaj parlamn1Vineri, 18 iulie 2014, 30 de tineri din rețeaua națională “Iubește-ți râul!”  au organizat o acțiune publică în fața Parlamentului   Republicii Moldova încercând să transmită mesajul „Iubește-ți râul!” celor 101 parlamentari, care s-au întrunit  în ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea primăvară-vară. Astfel, în mod organizat, tinerii au distribuit tricouri cu mesajul “Iubește-ți râul!” și câte o copie a Declarației rețelei Tinerilor ”Iubește-ți râul!”fiecărui  parlamentar venit la ședință. Prin intermediul acestei acțiuni tinerii au solicitat Parlamentului Republicii Moldova să ia sub Control Parlamentar aspectele legate de protecția și utilizarea râurilor din Moldova.  

Tinerii au apreciat înalt atitudinea pozitivă a majorității parlamentarilor față de inițiativă și sunt încrezători că aceștia vor auzi mesajul și vor adeveri pe viitor această atitudine prin acțiuni concrete, luând sub control parlamentar aspectele legate de protecția și utilizarea râurilor din Moldova. În speranța  De asemenea, tinerii  speră ca acei  parlamentari care nu au dorit să se alăture mesajului și au refuzat să citească Declarația, vor lua și ei atitudine și vor susține pe viitor acțiunile tinerilor din rețeaua „Iubește-ți râul!”.

Rețeaua tinerilor „Iubește-ți râul!” reunește circa 400 de tineri, care au participat la o serie de acțiuni civice, organizate în 2012-2014 pentru informarea și conștientizarea populației despre problemele ce afectează și distrug râurile Republicii Moldova, cum ar fi: prima expediție a tinerilor pe râul Bîc, Forumul Tinerilor din bazinul r. Bîc și Festivalul Tinerilor ”Iubește-ți râul!”, o serie de flash-mob-uri și o serie de campanii de salubrizare ale râurilor din Moldova, și numeroase activități de monitorizare a calității apelor din râuri, în urma acestor activități ei au identificat o serie  de probleme, care grav afectează râurile noastre. Aceste probleme se regăsesc în declarația pe care o vor înmâna mâine parlamentarilor. Prin intermediul acestei acțiuni tinerii solicită Parlamentului Republicii Moldova să ia sub Control Parlamentar aspectele legate de protecția și utilizarea râurilor din Moldova.

flagAcest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului Campania tinerilor „Iubeşte-ţi rîul!”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova şi cofinanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation.
Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.