Tinerii din rețeaua „Iubește-ți râul!” merg în vizită la Ministerul Mediului

parlamentTinerii din rețeaua „Iubește-ți râul!” merg în vizită la Ministerul Mediului mâine, 22 iulie 2014 la ora 10.00. Ei vor avea o întâlnire cu Ministrul Mediului, dna. Valentina Țapiș, în cadrul căreia vor discuta aspecte ce țin de starea râurilor din Moldova și problemele care le afectează. De asemenea, tinerii vor prezenta Declarația rețelei Tinerilor ”Iubește-ți râul!”, elaborată în cadrul taberei de vară „Iubește-ți râul!” care s-a desfășurat în perioada 29 iunie-06 iulie 2014.
Rețeaua tinerilor „Iubește-ți râul!” reunește circa 400 de tineri, care au participat la o serie de acțiuni civice, organizate în 2012-2014 pentru informarea și conștientizarea populației despre problemele ce afectează și distrug râurile Republicii Moldova, cum ar fi: prima expediție a tinerilor pe râul Bâc, Forumul Tinerilor din bazinul r. Bîc și Festivalul Tinerilor ”Iubește-ți râul!”, o serie de flash-mob-uri și o serie de campanii de salubrizare ale râurilor din Moldova, și numeroase activități de monitorizare a calității apelor din râuri, în urma acestor activități ei au identificat o serie de probleme, care grav afectează râurile noastre. Aceste aspecte se regăsesc în declarația pe care o vor înmâna mâine Ministrului Mediului.
Îndemnăm reprezentanții mass-media și toți doritorii să se alăture acestui eveniment.
Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii Centrului Naţional de Mediu: Ina Coșeru - Preşedinte CNM: 060589998, 079817448
Iuliana Cantaragiu – Expert CNM: 079812714, 068225870

flagAcest eveniment este organizat în cadrul proiectului Campania tinerilor „Iubeşte-ţi rîul!”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova şi cofinanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation.
Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.