Bucurie şi comuniune în Mitropolia Basarabiei

IMG 1636 copySăptămâna trecută în Mitropolia Basarabiei s-a desfăşurat tabăra de spiritualitate pentru tineri „Apă din Piatră“. Organizată în colaborare cu Centrul Misionar Creştin-Ortodox din SUA (OCMC), tabăra a adunat 30 de participanţi din Republica Moldova şi Transnistria.

În perioada 14-19 iulie, la Vadul-lui-Vodă, Republica Moldova, a avut loc cea de-a doua ediţie a taberei de spiritualitate pentru tineri „Apă din Piatră“, care a reunit 30 de participanţi din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, precum şi din Transnistria. La organizarea taberei s-au ostenit atât formatori locali, cât şi tineri din România şi SUA.
 
Tematica activităţilor din acest an a fost „Izvoarele Bucuriei“. Astfel, timp de cinci zile, elevii s-au bucurat de participarea la diverse activităţi, printre care discuţii duhovniceşti, ateliere de împletire a metaniilor şi cruciuliţelor, de pictare a icoanelor, jocuri şi altele. „Tinerii au fost implicaţi în patru ateliere: de socializare, de dans, de prim ajutor şi de muzică, care au fost conduse cu multă măiestrie de cei care le-au organizat. Pe lângă acestea, am dat slavă lui Dumnezeu împreună la Sfânta Liturghie, pe care am slujit-o la biserica din Vadul-lui-Vodă. De asemenea, am avut discuţii tematice cu formatori specializaţi pe tema avortului şi a adicţiei de substanţe“, a explicat părintele Sergiu Aga, organizatorul taberei din partea Mitropoliei Basarabiei.
 
Centrul Misionar Creştin-Ortodox din SUA (OCMC) s-a implicat, ca şi anul trecut, prin participarea a cinci voluntari ortodocşi, cu experienţă în organizarea activităţilor pentru tineri. Christina Semon, voluntara OCMC care a organizat numeroase proiecte pentru tinerii din Mitropolia Basarabiei pe parcursul ultimilor doi ani, a organizat venirea echipei din SUA: „Sperăm că experienţa împărtăşită de către colegii americani în cadrul taberei va fi valorificată în viitorul apropiat de către colegii din cadrul Mitropoliei Basarabiei, astfel încât tradiţia organizării taberei «Apă din Piatră» va continua şi în următorii ani“. Conform spuselor formatorilor, tinerii participanţi, nefamiliarizaţi cu astfel de tabere, au rămas entuziasmaţi de programul şi de prieteniile care s-au înfiripat în acest timp scurt. „Mi-aş dori ca toţi tinerii să aibă posibilitatea să participe la o astfel de tabără de spiritualitate, căci fiecare merită să fie fericit întru Hristos“, a împărtăşit din impresiile sale Dorina Tudoreanu, participantă din localitatea Ştefan Vodă, Republica Moldova.
Ecaterina Luţişina