"Tinerii – căsătorie vs. concubinaj”



IMG 2546 2

Joi 20 februarie 2014, în incinta Bibliotecii Raionale „Alexandru Donici” din Orhei a avut loc cea de-a doua întrunire spirituală a tinerilor întitulată „Tinerii - căsătorie vs concubinaj”.  Activitatea face parte din ciclul conferinţelor cu genericul: „Tinerii de azi, familii de mâine”, organizate în perioada dinaintea Postului Mare de Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei.

Invitaţii speciali ai ediţiei au fost Părintele Protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Asociații și Fundații din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor şi cinci membri ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Iaşi. Întrunirea s-a desfăşurat întro atmosferă caldă şi plăcută, Părintele Nicodim  purtând un dialog sincer cu tinerii din care au au fost evidenţiate problemele actuale ale tinerilor: frica de a rămâne singuri, neputinţa de aşi contura un viitor, conflictele dintre ei şi părinţi sunt doar câteva dintre cele discutate.

Referindu-se la tema concubinajului dintre tineri Părintele a menţionat: „Nu mai există acea conştiinţă a faptului că a trăi înainte de a te cununa este un păcat atât de mare, spiritul societăţii îi atrage pe toţi în aceeaşi gândire, în aceeaşi libertate greşit înţeleasă”. S-a discutat de asemenea şi despre cum ar trebui să ne păzim de ispitele desfrâului şi ce ar putea să ne ajute în lupta cu aceste păcate.

La final Părintele Protosinghel i-a îndemnat pe tineri să aibă încredere în Dumnezeu şi în ei înşişi raportându-se corect la societate, fapt ce le va întări un sistem de valori ce le va permite să nu-şi trăiască viaţa la întâmplare.

 

http://www.youtube.com/watch?v=pEM-YD7TiOA

 

Mariana AGA