Consiliul CCI a aprobat direcțiile prioritare de activitate pentru anul 2013



DSC_0026În cadrul ședinței anuale a Consiliului Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, care a avut loc pe 18 decembrie 2012, la Chișinău, au fost aprobate direcțiile prioritare de activitate pentru anul 2013, bugetul CCI, taxa de înscriere şi cotizaţia de membru al CCI a RM pe anul viitor.

Reuniunea a fost prezidată de Gheorghe Cucu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova. ”Conform Legii cu privire la CCI și potrivit Statutului CCI, membrii Consiliului stabilesc principalele direcții de activitate, reieșind din programul aprobat în cadrul Congresului III al CCI, care a avut loc pe 17 august 2012.

Aprofundarea dialogului public-privat, sporirea competitivității mărfurilor autohtone, promovarea exporturilor, atragerea investițiilor, îmbunătățirea mediului de afaceri, pregătirea forței de muncă rămân a fi prioritățile CCI și în continuare.

De asemenea, ne propunem ca scop prestarea calitativă a serviciilor, diversificarea și dezvoltarea lor, sporirea accesibilității acestora pentru agenții economici. În acest context, preconizăm să formăm comisii temporare și permanente specializate în diferite sectoare ale economiei, fapt ce ne va permite să abordăm mai profund problemele mediului de afaceri și să înaintăm propuneri concrete factorilor de decizie”, a spus președintele CCI.

Alexandra Can, director al SA ”Artima”, membru al Comisiei de cenzori, a salutat inițiativa Camerei de a crea comisii specializate. ”Din aceste grupuri de lucru trebuie să facă parte buni negociatori, care să ne reprezinte interesele atât în relațiile cu statul, cât și cu agenți economici. Spre exemplu, ar putea negocia cu băncile credite la o dobândă mai avantajoasă.”

Consiliul CCI a Moldovei este format din 75 de membri – reprezentanți ai mediului de afaceri din diferite regiuni ale țării și din diverse ramuri ale economiei.