UE face apel către societatea civilă din Moldova să spijine reformele democratice



Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat cel de-al doilea apel către societatea civilă să vină cu proiecte care sprijină reformele democratice, promovează drepturile omului, libertatea de exprimare şi libertatea presei, transmite Info-Prim Neo. 

„În cadrul acestui apel pentru propuneri UE va sprijini organizaţiile participante cu încă un milion de euro şi ne aşteptăm să primim foarte multe propuneri”, a declarat ofiţerul politic al Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Lorenz, în cadrul unei şedinţe a Clubului de presă al UE. 

Instrumentul European pentru Democraţie şi Drepturile Omului este o modalitate de finanţare a societăţii civile de către UE, utilizată la nivel global. Metoda de finanţare europeană este alcătuită din două componente: componenta globală şi schema de suport bazat pe fiecare ţară individual. 

„Suma total disponibilă pentru perioada 2011-2013 este de 63 de milioane de euro, iar în Republica Moldova există în prezent în jur de 20 de proiecte în derulare. Proiectele care deja au fost închise au adus rezultate care ne-au mulţumit”, a declarat Dirk Lorenz. 

Potrivit ofiţerului politic al Delegaţiei UE, parteneriatul cu societatea civilă este inima politicii de vecinătate a UE, iar Republica Moldova dispune de o societate civilă viabilă.
Termenul limită până când organizaţiile se pot înscrie la cel de-al doilea apel făcut de Delegaţia UE pentru promovarea democraţiei, drepturilor omului, libertăţii de exprimare şi libertăţii presei este luna februarie 2012. 

 

http://info-prim.md