Soroca: A patra sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”Articol adaugat de: ADR Nord

Program_de_instruire_Soroca_ADR_Nord_2Cea de-a patra sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE", desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova", are loc joi, 21 iulie, la Soroca.

Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi realizat de către experţii Centrului Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălţi.

La eveniment participă reprezentanţi ai Autorităţilor Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. La deschiderea celei de-a patra sesiuni a Programului de instruire de la Soroca a participat și vicepreședintele Consiliului raional Soroca, Boris Ivasi. În cuvîntul său de salut, vicepreședintele CR Soroca a mulțumit organizatorilor pentru buna desfășurare a sesiunilor de instruire.

Ghidați de experții CONTACT-Bălți, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.

Program_de_instruire_Soroca_ADR_Nord_5Obiectivele sesiunii a patra a Programului sînt:

1. Sporirea cunoştinţelor și abilităților participanţilor privind descrierea rezultatelor și impactului proiectului, elaborarea Matricei Cadrul Logic.

2. Asigurarea transferului de experiență și a practicilor de succes de către participanții la Programul de instruire.

Programul de instruire de la Soroca se va încheia, la sfîrșitul zilei, cu o evaluare a sesiunii curente, după care participanții vor fi informați despre tema următoarei sesiuni.

Menţionăm că sunt planificate 7 sesiuni ale Programului de instruire descris. Prima sesiune (19-21 aprilie a.c.), a doua sesiune (24-26 mai a.c.) și a treia sesiune a Programului de instruire (21-23 iunie a.c) au avut loc la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a patra a Programului a avut loc marți, 19 iulie, la Bălți, după care ieri, 20 iulie, la Edineț, și continuă azi, 21 iulie, la Soroca. Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, Programul de instruire va contribui la consolidarea capacităţilor organizaţiilor din Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale, la stabilirea de parteneriate, la identificarea şi dezvoltarea unor proiecte-cheie pentru regiune etc. / www.adrnord.md

telegram