„Drepturile copilului”- genericul expoziţiilor de desene şi fotografii lansate de copiii din Centrele pentru Copii şi Minori din regiunea Transnistreană



               Asociaţia Obştească „INTECO”

Chişinău, Moldova.

Tel/fax: (+373-22) 73 37 54, mob: 0 69114697.

E-mail: intecomd@yahoo.com

http://inteco.wordpress.com

 

 

                                                                                                       25.06.2011

Comunicat de presă

 

„Drepturile copilului”- genericul expoziţiilor de desene şi fotografii lansate

de copiii din Centrele pentru Copii şi Minori din regiunea Transnistreană.

5 expoziţii-concurs de desene şi 5 expoziţii de fotografii făcute de copii cu genericul „Drepturile Copilului” au fost lansate în localităţile Raşcov, Sloboda Raşcov, Tiraspol, Rîbniţa şi Bender din regiunea Transnistreană, în cadrul Centrelor pentru copii şi minori, începînd cu 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Desenele şi fotografiile copiilor expuse la expoziţii reflectă vizunea copiilor vis-a-vis de respectarea şi lezarea drepturilor copilului. În fiecare localitate au fost premiaţi cîte trei participanţi la concurs. 

Această activitate este parte componentă a proiectului „Optimizarea programului de promovare a drepturilor copilului în cadrul centrelor pentru copii şi minori din regiunea Transnistreană”, care are ca scop promovarea Drepturilor Copilului în regeiunea Transnistreană prin metode prietenoase copiilor.

Proiectul prevede: consolidarea capacităţilor a 5 centre pentru copii în situaţie de risc din regiunea Transnistreană, prin instruirea a 15 educatori in domeniul Drepturilor Copilului şi dotarea centrelor cu seturi de materiale necesare; ridicarea nivelului de cunoaştere a Convenţiei pentru Drepturile Copiululi a cel puţin 120 de copii, şi sensibilizarea populaţiei din regiunea Transnistreană vis-a-vis de importanţa cunoaşterii drepturilor copiilor de către toţi actorii comunitari, prin intermediul expoziţiilor de desene şi fotografii realizate de copiii din regiune.

Proiectul se implementează de AO INTECO în parteneriat cu Misiunea Religioasă Catolică Caritas Moldova în or. Tiraspol, Bender, Rîbniţa, Raşcov şi Sloboda Raşcov.

Această activitate se desfășoară cu asistenţa proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. 

Persoana de contact Victoria Matveev, coordonator de proiect

Tel: 373 22 733197, 0 69114697.

INTECO este o organizaţie fondată cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunitară şi fortificarea societăţii civile; dezvoltarea activismului social şi spiritului de iniţiativă al cetăţenilor; creşterea nivelului de trai al categoriilor defavorizate.