Ambasada Franţei, pichetată timp de o oră



Ambasada Franţei a fost pichetată timp de oră de reprezentanţii asociaţiilor obşteşti „Hyde Park” şi „Amnesty International Moldova”, care şi-au manifestat dezacordul faţă de expluzarea cetăţenilor romi din Franţa, transmite Info-Prim Neo.

„Ne manifestăm nemulţumirea că sunt discriminaţi nişte cetăţeni europeni, nişte cetăţeni români, întâmplător de etnie romă, români sau bulgari din Uniunea Europeană. Sunt discriminaţi în interiorul Uniunii Europene, sunt expulzaţi cu metode medievale, urcaţi în avion forţat şi duşi în ţară de unde au venit”, a declarat Oleg Brega, membru „Hyde Park”.

Protestatarii consideră că Franţa oferă un exemplu ciudat, de neiertat, de discriminare. „Mâine-poimâine s-ar putea ca alte etniii, pe alte căi ale puterii, să fie expulzate, strămutate dintr-o ţară în alta. Ni se pare un comportament aproape fascist, nazist, inacceptabil”, a adăugat Oleg Brega.

Participanţii la protest au spus că vor picheta misiunea diplomatică a Franţei şi în alte zile, timp în care speră că vor reuşi să primească un răspuns din partea autorităţilor diplomatice franceze.

Potrivit celor prezenţi la acţiune, la manifestările de protest ulterioare se vor alătura reprezentanţi a 24 de ONG-uri care fac parte din Coaliţia Nediscriminare.

Info-Prim Neo