Apel de selectare a organizațiilor societății civile din Moldova pentru participare la programul de capacitare în domeniul garantării siguranței (Safeguarding)



Apel de selectare a organizațiilor societății civile din Moldova pentru participare la programul de capacitare în domeniul garantării siguranței (Safeguarding)

Fundația Terre des hommes în Moldova, alături de partenerul său Safeguarding Hub pentru Europa de Est (o platformă dedicată organizațiilor și profesioniștilor care oferă suport și asistență refugiaților din Ucraina)  -  anunță un apel privind selectarea  Organizațiilor  Societății Civile (nivel local, regional și național), ce urmează a fi implicate într-un program de capacitare în domeniul garantării siguranței (Safeguarding).

Scopul proiectului este de a contribui la consolidarea capacităţilor organizaţiilor societății civile în domeniul garantării siguranței (Safeguarding).

Echipa de proiect îşi propune să dezvolte cunoştinţele şi abilităţile organizaţiilor societății civile selectate prin intermediul unui program de Training în domeniul garantării siguranței (safeguarding).

Concomitent cu activitatea de instruire, organizațiile selectate vor beneficia de un program de coaching în domeniul elaborării politicii de garantare a siguranței și revizuirea politiciii de recrutare a personalului din perspectiva garantării siguranței.

Costurile de participare sunt asigurate de proiect.

Criterii cheie de selectare: 

  • Organizații care sunt motivate și pregătite pentru un proces de transformare asumat la nivel organizational în domeniul garantării siguranței (Safeguarding).
  • Organizații care sunt dispuse să participe în cadrul programului de Training și coaching în domeniul garantării siguranței.

Calendar: 

  • 6 iunie 2023 – Training în domeniul asigurării siguranței (Safeguarding) (I grup).
  • 23 iunie 2023 – Training în domeniul asigurării siguranței (Safeguarding) (II grup).
  • Iulie-septembrie 2023– activități de coaching.
  • Septembrie– eveniment de diseminare a bunelor practice.

Dosarul de aplicare va conține: 

  1. CV-ul organizației.
  2. Scrisoare de angajament din partea organizației prin care asigură participarea la evenimentele din cadrul Programului.

Dosarul complet urmează a fi expediat până la data de 26 mai 2023, la adresa de email: angela.cara@rshub.org.uk cu mențiunea „Program de capacitare OSC-uri in Safeguarding.
Rezultatele concursului vor fi anunțate până la 31 mai 2023
Pentru întrebări sau informații suplimentare, doritorii de a participa la concurs ne pot contacta la adresa de email: angela.cara@rshub.org.uk