6 echipe se vor lupta pentru granturi nerambursabile de până la 2000 EUR pentru dezvoltarea startup-ului



photo 5222151934234968228 y

 

 

 

 

După două luni de instruiri în programul Yep! Startup Pre-Accelerator, organizat de Yep! Moldova, cele 6 echipe finaliste  își vor prezenta pitch-urile. Prestația lor va fi evaluată de juriu internațional, iar cei mai buni vor fi premiați cu granturi de 1000 și 2000 de euro.

Despre programul Yep! Startup Pre-accelerator

Yep! Startup Pre-Accelerator este un program internațional de pre-accelerare, care se desfășoară pentru a 9-a ediție. Acesta durează două luni, timp în care antreprenorii și startupperii sunt ghidați de mentori din țară și de peste hotare și învață să își valideze ideea de startup, să își definească valoarea unică propusă, să dezvolte și să lanseze pe piață produsul sau serviciul lor și să își pregăteasca startupul pentru scalare.

La cea de-a noua ediție, în program s-au înscris 18 echipe, iar 6 dintre ele au fost selectate în finală și se vor lupta pentru granturi de 2000 EUR și 1000 EUR, dar și pentru acces direct în Creative Accelerator.

Participanții Yep! Startup Pre-Accelerator au beneficiat de expertiza a 20 de mentori din 5 țări: Estonia, Moldova, Ucraina, România, Liban, care au ajutat participanții să valideze modelul de business, să identifice cine este clientul lor, să realizeze portretul acestuia, să creeze un MVP și să-și vândă ideea de startup investitorilor, prin intermediului unui pitch bine structurat.

Participarea la programul Yep! Startup Pre-accelerator este GRATUITĂ.

Despre Xmas Startup Battle

Xmas Startup Battle este evenimentul care marchează absolvirea programului Yep!Startup Pre-accelerator. Fiecare dintre cele 6 echipe va prezenta câte un pitch de 3 minute în fața unui board de experți. Prezentarea echipelor este evaluată după 5 criterii: inovație, scalabilitate, model de monetizare, echipă și pitch.

Cele mai bune idei vor fi selectate pentru programul de accelerare Yep și vor fi premiate cu granturi nerambursabile de până la 2000 EUR.

Evenimentul va avea loc offline, 15 decembrie, la Artcor, începând cu ora 15:00. 

 

Echipele acestei ediții a pre-acceleratorului Yep! dezvoltă idei de startup din mai multe domenii precum educație, artă, turism, logistică:

  • Adventure Way - fondatorii au experiență de peste 5 ani în organizarea tururilor aventuriste pentru agenții de turism, școli și pensiuni, coordonarea competițiilor sportive și activități de teambuilding în birouri. În prezent, planifică extinderea activității prin crearea unui Centru turistico- sportiv specializat.
  • BeeForSee - dezvoltă o soluție de monitorizare a parametrilor de bază în coloniile de albini (greutate, temperatură, umiditate) și transmiterea lor către apicultori.
  • Homelab - crearea unei platforme care va ajuta elevii să înțeleagă subiectele școlare pe principiul Learning by doing.
  • TalkEarn - aplicația care ajută experții să-și monetizeze cunoștințele prin apeluri web plătite în Crypto, iar utilizatorii să primească servicii online de încredere.
  • TUtoring - platformă de tutoring one-to-one pentru elevi
  • VinArt - platformă care conectează vinăriile cu artiștii / creatorii de etichete.

 

Dacă ești interesat de noutățile din antreprenoriat și vrei să vezi cum se face un pitch sau ai o idee de startup și ai nevoie de mentorat, Yep!Moldova te invită la Xmas Startup Battle.
Înregistrează-te aici: http://forms.gle/ujfY8hfgmXs6LbR59
Au mai rămas 20 de locuri disponibile în sală.

Acest proiect este organizat de Yep!Moldova, implementat de NIKA Generation în parteneriat cu Garage48 și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Estoniei.