Prieteni dragi - hotel pentru animale de companie în Chișinău



Prieteni dragi este locul în care animalele de companie se pot bucura de grijă și atenție atunci stăpânii lor pleacă în concediu sau renovează casa.

Câini, pisici și chiar papagali - cu toții vor avea aici spații dedicate și o gamă variată servicii specializate, pentru doar câteva ore sau chiar pentru mai multe luni. În plus, iubitorii de animale pot învăța aici cum să relaționeze cu animalele lor de companie.

Prieteni Dragi este o afacere socială, fondată de două prietene Olga și Ecaterina, care au pornit de la dorința de a aduce o schimbare în comunitatea persoanelor cu dizabilități și în comunitatea iubitorilor de animale.

Prieteni Dragi este este un mai mult decat un hotel pentru necuvântătoare! Este un loc în care tinerii cu sindrom Down și Autism se pot integra social, fie ca angajați în cadrul întreprinderii, fie ca beneficiari de Servicii de terapie asistată de animale. 

Eu4Youth

Prieteni Dragi este o întreprindere socială, 90% din profit este reinvestit în dezvoltarea întreprinderii și realizarea misiunii sociale  - creare de locuri de muncă pentru persoane social-vulnerabile și oferirea de servicii gratuite de sterilizarea a animalelor fără stăpân și a animalelor ai căror  proprietari nu au acces la aceste servicii din cauza veniturilor mici.

Întreprinderea a fost înființată cu suportul Uniunii Europene, în cadrul proiectului EU4Youth Social Innovation - a strategic partnership - care a oferit tinerilor din Moldova oportunități de training, finanțare și mentorat în domeniul antreprenoriatului social. Valoarea grantului oferit prin proiect a fost de 7.500 euro.

Descoperiți povestea video aici.