UE//Quiz ECO pentru 50 tineri din nord



civic.md Quiz

Luna iulie 2021, a venit cu o provocare educațională pentru 50 de tineri din Nord. Timp de jumătate de an în 3 sate din raioanele Fălești, Dondușeni și Sângerei s-au desfășurat activități nonformale și interactive de informare și formare a atitudinii eco cu participarea tinerilor și locuitorilor. Luna iulie curent, s-a marcat prin o activitate interactiv-educațională. Echipa AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ”ANIMA” a organizat un Quiz online tematic. Evenimentul s-a desfășurat în clasele digitalizate din cadrul inițiativei ” Implicați pentru dezvoltarea locală în Bocani, Crișcăuți și Bălășești”. Timp de 3 zile consecutiv, experta a desfășurat o serie de acțiuni prin care 50 tineri au participat direct la Quiz. Tehinica dată oferă posibilitate de a implica participanții interactiv într-un proces de informare și formare tematic. Jocul este constituit din 2 părți. La prima etapă participanții parcurg întrebările pregătite de joc și fac alegerea răspunsurilor. Sistemul în mod interactiv la fiecare răspuns afișează la ecran comun lista respondenților și topul lor. La final de joc, expertul pune accent pe debrifarea fiecărui subiect atins în cadrul acțiuni și motivele alegerii unuia sau altui răspuns de către participanți. Evenimentul a adunat total 50 elevi/tineri din 3 localități din nordul țării.  Primii 21 de jucători, care s-au regăsit în top cu numărul de punctaj acumulat au fost premiați cu gadget-uri IT de valoare și certificate din partea inițiativei.

”Suntem într-o etapă de evoluție unde nu ne mai imaginăm viața fără IT și gadget-uri, dar și fără de un mediu eco și prietenos. Astfel, toate acțiunile din cadrul acestei inițiative vin să complementeze necesitatea de digitalizare în sfera educațională în special în regiunile din nord, dar și să abiliteze cetățenii să ia atitudni față de mediu, ecologie și serviciile publice de calitate. Acsetea din urmă au un rol important pentru viața noastră, însă cu nu toții conștientizăm acest fapt. Contribuția echipei AO CIDP Anima este una de suflet, și bine venită pentru aceste localități, iar suportul UE extrem de valoros, a menționat directoarea executivă AO CIDP Anima dna Mihalcean Nonna. ”

 ___________________________

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” beneficiară a Programului de Granturi Locale acțiunea „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova. ”Partenerii proiectului în regiunea de dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”