Serviciile de sănătate emoțională – mai actuale ca niciodată, sunt acum disponibile și la IaloveniOmenirea trăiește astăzi într-un ritm din ce în ce mai alert, cerându-i-se soluții „la minut” pentru multitudinea de provocări, la care e supusă zilnic. În ciuda eforturilor de a le face față cu brio, ea se simte în permanență amenințată de insucces și eșec, stresul devenind, astfel, o normalitate. Și pentru că emoțiile și sănătatea fizică a corpului nostru sunt într-o strânsă legătură, deseori neglijăm faptul că trăirile negative sunt cele care ne provoacă boli fizice. De aici, creșterea semnificativă a cererii pe piața serviciilor de psihologie.

Chiar și în lipsa unor evenimente traumatice semnificative, programul zilnic încărcat, traficul, schimbările rapide din viața personală sau profesională, incertitudinea în creștere a vieții de zi cu zi își pun amprenta în mod semnificativ asupra echilibrului nostru interior. Apelăm adesea la psiholog pentru a ne rezolva problemele sau a deplasa greutatea și responsabilitatea actelor noastre către altă persoană. Însă este important să înțelegem că psihologul este un călăuzitor, aliat, iar psihoterapia, consilierea psihologică sau dezvoltarea personală sunt doar instrumente menite să ne modifice starea de spirit, pentru a ne putea asuma conștient propriile decizii. Pentru ca, în momentul în care ne vom privi în oglindă, să putem să privim în oglinda noastră, şi nu a emoţiilor, stărilor şi percepţiilor celorlalţi, adânc impregnate în subconştientul nostru.

Din iubire necondiționată față de oameni și după mai mulți ani de formări și dezvoltări în domeniul psihologiei, destinul i-a scos în cale psihoterapeutului Victoria Captari oportunitatea de a-și deschide propriul cabinet. Expert certificat în Psihoterapie Sistemică de Cuplu și Familie, fondatoarea D.V.C. Personal&Profesional Development, psihologul oferă zilnic soluții profesioniste de ghidare și sprijin celor care aleg să-i pășească pragul ”casei” sale profesionale. Diversa gamă a serviciilor de terapie (terapie sistemică individuală, de cuplu, de grup, coaching sistemic, training-uri de dezvoltare personală), pe care profesionista le acordă cu multă empatie și confidențialitate, vin să ne învețe să tolerăm ceea ce simțim, să începem să ne împrietenim, încetul cu încetul, cu corpul nostru și cu universul nostru interior, găsind, în final, armonia la care râvnim cu toții.

Anxietatea, depresia, stresul și manifestările lui (insomnie, lipsă de concentrare, iritabilitate, stare de slăbiciune, palpitații) sunt fenomene atât de extinse la nivelul întregii populații, încât riscă să fie confundate cu starea de normalitate. Puternica latură empatică a Victoriei, de a-i ajuta pe cei din jur să-și gestioneze furtunile emoționale, atât pe cele negative și consumatoare, cât și pe cele pozitive și regeneratoare, va face mereu diferența netă dintre o consiliere profesionistă avizată și un sfat dat de un cunoscut, deseori greșit sau subiectiv. Doar în cabinetul psihologului Victoria Captari veți avea posibilitatea să învățați limbajul emoțiilor și al senzațiilor, pentru a găsi calea spre pace, schimbare și vindecare. Și chiar dacă frica și disconfortul emoțional își fac loc în cuget și în inimă, psihologul este partenerul oricui pentru a depăși cu succes momentele de cumpănă. Pentru că se știe că adevăratul succes înseamnă să-ți accepți mai întâi eșecul și să-l folosești în avantajul tău.

Menționăm că începând cu 1 august 2018, în raionul Ialoveni se implementează proiectul „Fondul de susținere a antreprenoriatului pentru tineri Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, proiect administrat de Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni. Proiectul presupune, atât instruiri în domeniul antreprenoriatului, cât și finanțarea sub formă de grant a proiectelor pentru lansarea și/sau dezvoltarea ideilor de afaceri, inițiate de tineri cu vârsta între 18 – 35 ani din localitățile raionului Ialoveni.

Cabinetul de consiliere psihologică și dezvoltare personală, administrat de către Victoria Captari, este una dintre cele șapte afaceri care a obținut finanțare în valoare de 1750 EUR, în cadrul proiectului menționat mai sus.

flag_yellow_high
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană

Share this: