Podcastul Mai Departe dezvăluie soluții pentru îmbunătățirea sistemului educațional din Moldova



Podcastul Mai Departe găzduit de Artur Gurău și Stella Jemna, reprezentanta Western NIS Enterprise Fund (WINSEF) în Moldova, a lansat un episod incitant despre viitorul educației din țară.

Introduceti

Într-o discuție captivantă, Stella Jemna împărtășește experiențele sale, de la parcursul său profesional până la implicarea în guvern și activitățile WINSEF. Episodul atinge subiecte variate, inclusiv importanța autonomiei și cercetării în educație, rolul clasei viitorului în formarea tinerilor, și soluții pentru universitățile din Moldova, în mod special despre ce s-a descoperit după comasarea Universității Agrare cu UTM:

Acolo unde trebuiau să fie vaci, ele nu erau, vaci erau doar în caiețele. Unde trebuiau să fie studenți - ei nu erau, diferite scheme de corupție prin care se scoteau bani din universitate. Atunci cînd cineva îmi spune că asta trebuie să continue, eu zic sigur că nu. Precedente de acestea o să fie mai multe și o să rămână doar cei care o să lucreze conștient și calitativ. Mai bine mai puțini stundeți, dar buni, decît mulți studenți, dar pe urmă nu ai ce face cu ei

Un moment deosebit din discuție se referă la utilizarea tehnologiilor de inteligență artificială, precum ChatGPT, în sprijinul ministerelor și a administrației publice. De asemenea, se discută despre piața influencerilor din Moldova și importanța expunerii la informații de calitate în era digitală.

Podcastul Mai Departe aduce în prim-plan subiecte esențiale pentru dezvoltarea Moldovei, oferind soluții și perspective proaspete asupra problemelor actuale.

Episodul nr. 99 al podcastului poate fi ascultat pe platforma de podcasturi preferată sau pe canalul Rockit Moldova pe youtube