Un nou suport pentru refugiați și Direcțiilor Generale de Asistență Socială din 4 localități



Un nou suport pentru refugiați și Direcțiilor Generale de Asistență Socială din 4 localități

Un nou suport pentru refugiați și Direcțiile Generale de Asistență Socială a fost oferit de către echipa AO „Pro Cooperare Regională” în perioada lunii martie  în cadrul proiectului „Asistență rapidă și flexibilă pentru a răspunde nevoilor de urgență ale refugiaților ucraineni din Moldova”  din sursele Guvernului german.

Astfel, 1000 vouchere multifuncționale pentru produse alimentare (cu valoarea nominală de 700 MDL fiecare), 250 vouchere pentru îmbrăcăminte (cu valoarea nominală de 500 MDL fiecare) și 250 de vouchere pentru produse de igienă (cu valoarea nominală de 500 MDL fiecare), au fost distribuite cu titlu gratuit, în colaborare cu Direcțiile Generale Asistență Socială și Protecția Familiei din raioanele Florești, Drochia, Godeni și municipiul Bălți, refugiaților din Ucraina și cetățenilor moldoveni, care locuiesc în aceste zone.

Un număr de peste 680 de persoane au beneficiat de pe urma acestor distribuiri dintre care Florești - 141, Drochia - 157, Glodeni – 162 și Bălți- 223. Merită de menționat că în jur de 10% din totalul de beneficiari sau peste 70 de persoane social vulnerabile, cetățeni ai Republicii Moldova, la fel au beneficiat de aceste vouchere.

Printre beneficiarii voucherelor s-au regăsit, refugiații din centrele de plasament și/sau centrele comunitare, grupurile vulnerabile, cum ar fi copiii, femeile, persoanele în vârstă și persoanele cu handicap, minoritățile etnice și rasiale, cetățenii locali și familiile gazdă.

În același timp, pentru gestionarea mai eficientă a crizei refugiaților Direcțiile Generale Asistență Socială și Protecția Familiei din raioanele Florești, Drochia și Godeni au primit, cu titlu gratuit, câte un laptop , achiziționate în cadrul proiectului.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului „Asistență rapidă și flexibilă pentru a răspunde nevoilor de urgență ale refugiaților ucraineni din Moldova”   implementat de AO „Pro Cooperare Regională” și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.