Redirecționează 2% către AO Laolaltă: IDNO 1020620008418Doar #laolaltă construim comunități puternice

Asociația Laolaltă a fost fondată în 2020 de membrii Inițiativei „Împreună Împotriva Covid-19”, cu scopul de a capacita cetățenele și cetățenii în mobilizare comunitară, bună conlucrare cu autoritățile și responsabilizare reciprocă.

Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, noi, echipa Laolaltă ne-am manifesta solidaritatea față de poporul Ucrainean, și împreună cu alte organizații și activiști civici am lansat „Moldova pentru Pace”, o inițiativă civică care contribuie la gestionarea crizei refugiaților. 

Ne dezvoltăm cu pași rapizi și la moment lucrăm pe mai multe segmente: o academie de voluntare și voluntari, în număr de peste 300 de persoane, Centru Comunitar 151, deschis la Chișinău, cu spații sigure și incluzive pentru femei și copii, inclusiv refugiate, dar și alte activități și proiecte utile. 

În 2023, ne propune să deschidem alte patru centre comunitare în regiuni, să sprijinim femeile și copiii vulnerabili, inclusiv refugiați, să rezolvăm probleme din vecinătăți și localități, prin oameni activi și implicați, să organizăm activități sociale și culturale și să capacităm cetățeni și cetățene. 

Cu suportul tău, doar #laoalaltă putem să construim comunități puternice, să continuăm tot ce am început și să lucrăm pe direcții noi. De asta, te îndemnăm, să redirecționezi 2% din venit către AO Laolaltă IDNO 1020620008418. Pe tine ca plătitor de impozit, nu te costă nimic, dar pentru noi este o motivație în plus să facem tot ce ne-am propus.  

Citește mai jos informații clare cum funcționează mecanismul și cum poți redirecționa 2%. 

De ce să redirecționez 2%?

Nu te costă nimic, banii nu sunt luați din salariul tău, aceștia oricum ajung la stat. Iar prin mecanismul 2%, ca orice plătitor de impozit, poți decide cine are nevoie nevoie de susținerea ta.  

Cum funcționează mecanismul 2%

Acest mecanism este disponibil doar persoanelor fizice, platitoare de impozit. În fiecare an, acestea pot redirecționa 2% din venit atunci când depun declarația cu privire la impozitul pe venit pe anul precedent. Termenul limită de depunere a declarației de venit este 30 aprilie.

Cum pot redirecționa 2%? 

1. Fizic la orice oficiu FISC. Mergi la oricare oficiu al Inspectoratului Fiscal de Stat (FISC) cu buletinul de identitate. Cere să depui ”Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit” – formularul CET18 și menționează că vrei să redirecționezi 2% din venit către AO Laolaltă, cod fiscal: 1020620008418.

2. Electronic. În cazul în care deții semnătură electronică, poți depune formularul online 24 de ore din 24, prin intermediul platformei www.servicii.fisc.md. Bifează la secțiunea ,,Desemnarea procentuală” și introdu codul fiscal Laolaltă: 1020620008418. 

În situația în care întâmpinați dificultăți la completarea Declarației, puteți suna la linia telefonică a Centrului de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 08001525 

Vă rugăm să distribuiți acest mesaj, pentru ca doar #loaolaltă putem construi comunități puternice. Vă mulțumim!

2 procente cover