CIDP ANIMA// ”Serviciul „COLIBRI” pentru tinere mămici NEET Bălți”



civic. lansare.colibriÎn 2022 -2023, în municipiul Bălți AO CIDP Anima și CRAT/Anticafeneaua din Bălți vor pilota un model unic de serviciu pentru tinerele mămici, elaborat în baza necesităților și caracteristicilor profilului acestora în vederea diminuării factorului NEET.

Scopul proiectului este dezvoltarea unui serviciu complex pentru grupul de tineri NEET (mămici tinere) în vederea facilitării incluziunii lor socio - profesionale și educaționale. Serviciul va aborda personalitatea beneficiarului din mai multe perspective: social, economic, psihologic și juridic. Astfel, complexitatea serviciului nou numit ”COLIBRI” va răspunde la mai mulți factori decidenți în clasificarea tinerelor mămici în categoria NEET.

Începând cu luna aprilie - mai 2022, CIDP ANIMA v-a lansa Campania de informare și recrutare a primului grup pentru serviciul ”COLIBRI”. Activitatea va include o complexitate de intervenții, tematice, individualizate pentru fiecare participantă. Astfel, timp de un an, 20 de tinere mămici din municipiu vor avea posibilitate să descopere pentru sine puterea sesiunilor de art-terapie, să beneficieze de asistența experților psihologi, juriști. Ca finalitate, tinerele vor avea dezvoltate abilități de angajare în câmpul muncii, crescut nivelul de încredere în propriile puteri, cunoștințe în domeniul reînceperii studiilor profesionale, cursuri de scurtă durată și identificarea postului de muncă care răspunde la așteptările și necesitățile lor.

Pentru a facilita implicarea mămicilor la toate sesiunile, vor fi create condiții de participare a acestora împreună cu copii.

Pentru tinerele mămici din municipiul Bălți ( până în 29 ani), care nu sunt încadrate în câmpul muncii și de educație formală la moment, propunem urmărirea paginii fb https://www.facebook.com/CIDPAnima și web http://anima.md/ al organizației, unde în luna aprilie se va plasa link către platforma de înregsitrare la serviciul ”Colibri”.

Serviciul ”COLIBRI” este implementat de parteneriatul AO CIDP Anima și a Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți,  în spațiul centrului CRAT în perioada anilor 2022-2023.

__________________

Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ”ANIMA” implementează inițiativa  ”Serviciu „COLIBRI” pentru tinere mămici NEET Bălți” în cadrul proiectului ”Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de munca (NEET)”. 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.