Lansarea Serviciului de patrulare pe biciclete în Sîngera, Dobrogea, Revaca, Floreni și Chetrosu



Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară, în parteneriat cu autoritățile, a lansat Serviciul de patrulare pe biciclete în Sîngera, Dobrogea, Revaca, Floreni și Chetrosu.

 

În cadrul mesei rotunde, la lansarea evenimentului, pe 17 septembrie 2021, partenerii de implementare – administrația publică locală, inspectoratele de poliție, instituțiile școlare și societatea civilă din localitățile care vor fi patrulate pe biciclete, și-au luat angajamentul să susțină inițiative, astfel încât serviciul creat să răspundă nevoilor cetățenilor și să sporească încrederea oamenilor în poliție.

,,Protejând drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor, ofițerii de poliție vor inspira încredere întregii societăți, contribuind la un cerc virtuos care va încuraja semnalarea infracțiunilor, va eficientiza combaterea infracționalității, va face mai multă dreptate victimelor și va reduce tensiunile din societate, a menționat Valeriu Popa, primarul orașului Sîngera, municipiul Chișinău.

Fundația Soros Moldova susține implementarea inițiativelor de Poliție Comunitară ușor replicabile la nivelul întregii țări, scopul acestora este stabilirea unei cooperări strânse între societatea civilă și Poliție. Ne dorim stabilirea unei colaborări durabile între poliție la nivel local și comunitate, prin interacțiunea cu autoritățile publice locale, organizațiile locale, parajuriștii din localitate si cetățenii din Sîngera, Chetrosu, Revaca Floreni, Dobrogea, precum și crearea strategiilor comune privind reducerea criminalității și problemelor ce afectează comunitatea”, a declarat Mihaela Burduja, directoare de proiect, Fundația Soros Moldova.

În perioada următoare, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Soros Moldova, vor fi organizate un șir de activități în comunități pentru a informa oamenii despre principiile de activitate polițienească comunitară, bazată pe drepturile omului și importanța cooperării cu poliția locală, dar și vor fi organizate ateliere de instruire pentru echipele de voluntari.

                                                                                                                        

Serviciul de patrulare pe biciclete este lansat în cadrul proiectului Parteneriat cu comunitatea, implementat de către AO “Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară”, în cadrul Proiectului “Promovarea activității Poliției bazată pre Drepturile Omului în Republica Moldova”, finanțat de Delegația Uniunii Europene, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova

 

Pentru informații suplimentare puteți contacta:

 

Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară

Tel.: 069441661, email: aoamdc@gmail.com

 242127347 351392003431858 6792619610575628963 n

Articol adaugat de: Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară (AmDC)
Alte articole de la acest autor: