(video) Tinerii cer noilor deputați soluții la problemele lor și le arată cum vor să fie abordate acestea în Parlament



Tinerii s-au săturat de promisiuni generaliste și cer politicienilor propuneri concrete. Programul Challenger a organizat o dezbatere model prin care arată deputaților aleși pe 11 iulie 2021 cum vor tinerii să fie abordate problemele lor în noua componență a Parlamentului.

Introduceti descrierea imaginii

 

Dezbaterea s-a desfășurat în format parlamentar. Tinerii au simulat activitatea Guvernului și Opoziției, care au dezbătut strategii alternative pentru valorificarea potențialului tinerilor. Discuția s-a axat pe rolul pe care trebuie să-l joace statul în crearea locurilor de muncă și altor oportunități pentru tineri.

 

Echipa Guvernului a propus crearea locurilor de muncă pentru tineri prin dezvoltarea agriculturii digitale și fondarea unui hub agricol - Ferma Digitală. Echipa Opoziției a argumentat că mediul privat trebuie să se dezvolte liber, fără implicarea statului, și a propus stimularea activității IT prin facilități fiscale - Let IT Go

 

Participanții la dezbatere au adresat întrebări și au votat pentru strategia preferată. În sinteza video de mai jos poți analiza cum s-a desfășurat dezbaterea și care echipă a obținut voturile publicului.

 

Tinerii provoacă politicienii să discute argumentat, cu propuneri detaliate, problemele lor. Deputații aleși pe 11 iulie 2021 sunt încurajați să propună strategii documentate - nu doar ce vor întreprinde, dar și cum vor implementa aceste măsuri.

 

Dezbaterea poate fi urmărită integral pe pagina Facebook a programului Challenger.

Challenger este un program neafiliat politic și non-partizan care promovează gândirea critică printre tineri. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Avem ce Votăm” - campanie inițiată de Challenger, care încurajează tinerii să voteze informat. 

Articol adaugat de: Cristina Voroneanu