CCI a RM a semnat Memorandumul de Înțelegere privind constituirea Consiliului Oamenilor de Afaceri RM- EAU cu Federația Camerelor de Comerț și Industrie a Emiratelor Arabe UniteArticol adaugat de: Ana Turculet

La 4 mai 2021, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea a semnat Memorandumul de Înțelegere privind constituirea Consiliului Oamenilor de Afaceri RM- EAU cu Federația Camerelor de Comerț și Industrie a Emiratelor Arabe Unite.

Evenimentul a fost posibil grație implicării active a Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Ambasadei Emiratelor Arabe Unite în Republica Moldova cu reședința la Kiev, precum și a colegilor din instituția camerală din EAU.

Potrivit lui Sergiu Harea: ”Memorandumul are ca scop stabilirea unui cadru practic pentru dezvoltarea relațiilor de afaceri și stabilirea procedurilor de cooperare, care pot contribui la punerea în aplicare a obiectivelor economice reciproce. Am convenit să organizăm expoziții și forumuri pentru o mai bună cunoaștere a antreprenorilor, să promovăm produsele/serviciile, ceea ce va duce la creșterea comerțului dintre statele noastre”.

Consiliul Oamenilor de Afaceri RM- EAU are menirea de a promova cele două state ca destinații atractive pentru investitori, de a spori relațiile economico-comerciale dintre țări, intensificarea colaborării dintre mediul de afaceri autohton și cel din Emiratele Arabe Unite,  precum și amplificarea cooperării dintre instituțiile camerale.

Obiectivele și activitățile Consiliului Oamenilor de Afaceri RM- EAU:

  • Coordonarea și intensificarea cooperării moldo-emiriane;
  • Stimularea dialogului dintre reprezentații mediul de afaceri din Moldova și Emiratele Arabe Unite;
  • Desfășurarea activităților de lobby și advocacy;
  • Promovarea cooperării moldo-emiriane în domeniul comerțului și al investițiilor;
  • Organizarea de ateliere, seminare, mese rotunde, conferințe, expoziții și evenimente de afaceri;
  • Sprijinirea, coordonarea, extinderea și implementarea proiectelor și programelor cu impact pozitiv asupra mediului de afaceri din Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

CCI a RM are semnate acorduri de cooperare și cu alte instituții camerale.

telegram