Eveniment online despre pașii de elaborare a planului strategic de acțiune necesar pentru crearea unui centru de tineret în Cantemir



Tinerii/-ele din raionul Cantemir au avut o întâlnire online cu specialistul principal pe sectorul de tineret și sport din cadrul Consiliului raional Cantemir, Svetlana Petreanu.

poza eveniment online2jpg

În cadrul evenimentului online s-au discutat particularitățile unui plan de activitate pe care se bazează existența unui centru de tineret - principalul document de politică ce reprezintă activitățile din cadrul centrului, dar și angajamentul părților vizate pentru dezvoltarea centrului de tineret în următorii ani. Necesitatea elaborării priorităților și acțiunilor strategice pentru un centru de tineret aduce în prim plan domeniile principale de intervenție, obiectivele specifice și principalele direcții ale centrului, idei și activități„considerate oportune de tineri/e.

Participarea tinerilor, servicii și oportunități pentru tineri, dar și posibilitatea consolidării sectorului de tineret prin activitățile ce trebuie desfășurate în cadrul unui centru de tineret au fost un alt punct discutat în cadrul evenimentului.

Începând cu luna ianuarie 2021, tinerii/-ele desfășoară diverse activități cu scopul de a sensibiliza cetățenii (în special tinerii) și reprezentanții Administrației Publice Locale (APL) cu privire la importanța creării unui centru de tineret raional pentru dezvoltarea capacităților și aptitudinilor tinerilor, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul guvernării locale și consolidarea instituțională a sectorului de tineret în raionul Cantemir, având suportul Centrului pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC). În acest scop, ei/ele sunt capacitați să utilizeze instrumente moderne, care pot contribui la rezolvarea unei probleme comunitare, ca flash-mob-uri, discuții cu factorii de decizie, imagini online cu mesaje de sensibilizare, scrisori de informare, etc.

Această activitate face parte dintr-o serie de activități organizate de CDEC în cadrul proiectului “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir”, fiind parte a Proiectului “Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ERIM.

#CSOCD #MoldovaCSO #StrengtheningCommunities #EU