În discuții cu primarul orașului Cantemir despre crearea unui centru de tineret în raion



La 05 martie curent, tinerii/-ele din raionul Cantemir au avut o întâlnire cu primarul or. Cantemir pentru a discuta despre oportunitatea creării unui Centru pentru tineri în Cantemir.

Primarul or. Cantemir, domnul Roman Ciubaciuc, a declarat că va oferi tot suportul posibil tinerilor și a menționat că este deschis și receptiv pentru colaborare, îndemnând grupul de tineri să planifice o foaie de parcurs cu ce-și doresc exact: dimensiunea spațiului, echipamente, utilități și ce activități intenționează să desfășoare și/sau ce așteptări au de la un centru de tineret.

Participarea publică a tinerilor la această discuție face parte dintr-o serie de acțiuni prin care aceștia militează pentru dezvoltarea unui spațiu sigur pentru tineri de a-și petrece timpul liber și unde pot beneficia de diferite servicii de dezvoltare: ➡️recreere, ➡️participare, ➡️voluntariat, ➡️implicarea în procesul decizional, ➡️abilitarea economică, ➡️ghidarea şi orientarea în carieră, ➡️cursuri de robotică sau IT, etc.

Vă reamintim că începând cu luna ianuarie 2021, Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) împreună cu un grup de 17 tineri din raionul Cantemir, desfășoară o amplă campanie de advocacy pentru crearea unui centru de tineret raional, care va contribui la consolidarea sectorului de tineret din raionul Cantemir.

157526070 639231496883570 555897054958980744 n_________________________________

Proiectul “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului “Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile”, implementat de ERIM (anterior IREX Europe). Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităților organizaționale și operaționale ale organizațiilor societății civile și încurajarea participării acestora la procesul democratic.