INVITAȚIE: Conferinţa Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a VI-a



Proiectul EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina”, contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth.

Antreprenoriatul social în Republica Moldova este la faza incipientă de dezvoltare, iar în ultimii zece ani au fost lansate circa 48 inițiative de antreprenoriat social, dintre care doar patru au obținut statut oficial de întreprindere socială și de inserție. Deși cadrul legal regulatoriu al antreprenoriatului social în țara noastră este suficient de explicit, nu reflectă în deplină măsură necesitățile și aspirațiile domeniului.

Reieșind din situația actuală, una dintre prioritățile Proiectului este îmbunătățirea cadrului legal cu privire la antreprenoriatul social în Republica Moldova. În acest context, ediția din acest an a Conferinței Naționale pentru Antreprenoriat Social va fi dedicată promovării și dezvoltării antreprenoriatului social în Republica Moldova, în special îmbunătățirea cadrului legal în domeniul antreprenoriatului social a Republicii Moldova. 

Ediția de anul acesta va fi organizată online pe 16 februarie 2021.

În acest context, vă invităm să beneficiați de oportunitatea de a trăi o nouă experiență, în compania celor mai de renume actori ai antreprenoriatului social din țara noastră, de a interacționa și a afla cele mai noi schimbări în domeniu, toate menite să asigure o mai bună colaborare și sinergie a antreprenorilor sociali.

Pentru a participa la eveniment, vă îndemnăm să vă înregistrați, completând formularul online https://forms.gle/E5J6SZfDzbvJYtYD8, până la data de 15 februarie 2021, iar pentru detalii suplimentare nu ezitați să ne contactați la numărul de telefonul 0 268 73325 sau e-mail: ecorazeni@gmail.com

Vă mulțumim anticipat pentru completarea cu precizie a tuturor informațiilor din formular, care va facilita pregătirea agendei şi a listei participanților la conferință.

Limbile de lucru ale conferinței vor fi româna și rusa.

Menționăm că proiectul este implementat în perioada 2020 – 2022, de un consorțiu de organizații partenere: Gustav-Stresemann-Institut (GSI) din Germania, Pro NGO! (Germania), AXA Management Consulting (Moldova), Eco-Răzeni (Moldova), Centrul CONTACT (Moldova) și Egalite International (Ucraina).