În premieră s-a desfășurat evenimentul ”Youth Media Marathon Bălți”Articol adaugat de: Mihalcean Nonna

AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Asociația Obștească ”Asociația Reporterilor Media Nord” portalul de știri Nord News și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectului „Youth Media Marathon Bălți”  în perioada august  2020 – martie 2021.

În luna decembrie 2020, după o toamnă plină de activități, formare și lucru în teritoriu al tinerilor jurnaliști cu suportul mentorilor de la portalul Nord News, s-a desfășurat primul  Marathon al materialelor jurnalistice realizate de către grupul de tineri abilitați. Timp de o săptămână au fost desfășurate prezentări  a lucrărilor tinerilor jurnaliști în 3 instituții de învățământ din municipiul Bălți, cu implicarea la sesiunile de vizionare și debrifare a materialelor a 147 de tineri.

Marathon-ul a prezentat 4 materiale jurnalistice din 4 regiuni geografice din Nordul Țării, reprezentând 4 probleme de interes comunitar, ecologic și al serviciilor publice de calitate, prin prisma analizei contribuției UE în dezvoltarea serviciilor publice de calitate.

Urmează lansarea Concursului online al materialelor jurnalistice elaborate de echipele de tineri abilitați, jurizarea fiind atribuită urmăritorilor paginii fb al AO CIDP ANIMA, și numărului de lik-uri pentru fiecare material. La final, se va desfășura Gala Tinerilor Jurnaliști, cu premiere și certificarea participanților.

”Am lucrat mai bine de 3 săptămâni cu mentorul de la portalul de știri Nord News pentru a realiza știrea tematică, am exersat rolul de jurnalist. Cu mândrie am prezentat materialele pentru semenii mei.” menționează participanta cursului Daniela.

Pentru a urmări activitatea tinerilor jurnaliști abilitați și lucrările lor, accesează:

https://www.facebook.com/CIDPAnima

https://www.facebook.com/anticafeneabalti

______________­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

#ÎmpreunăMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #MLPS, #DezvoltareRegionala, @GIZMoldovaUE4Moldova

telegram