Justiție pentru TINEri



Una dintre marile provocări ale acestui an este pandemia COVID-19 care a venit cu regulile sale și a dat planurile peste cap practic ale fiecăruia dintre noi. A trebuit să ne acomodăm rapid cu mediul online, iar tinerii au devenit supraîncărcați și suprasolicitați. Această trecere bruscă la o nouă realitate a cauzat stări depresive și anxietate, dar și careva nedreptăți pe plan profesional, și nu doar.

 

În acest sens, pentru a fi mai aproape de tineri și a le oferi sprijinul necesar, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, anunță lansarea serviciilor de consultanță juridică și psihologică gratuită în contextul proiectului Justiție pentru TINEri.

 

Pe parcursul a 4 luni CNTM își propune să informeze peste 10000 de tineri în mediul online și offline despre drepturile și obligațiile acestora în situații de criză și cum aceștia își pot apăra drepturile pe timp de COVID-19. De asemenea, vor beneficia și de suport psihologic corespunzător, în funcție de solicitările tinerilor. Prin consultarea și asigurarea drepturilor tinerilor, Justiție pentru TINEri își propune să identifice drepturile și interesele legitime ale tinerilor care au fost lezate și să contribuie la îmbunătățirea nivelului de cultură juridică al acestora.

 

Consultările atât juridice cât și psihologice vor avea loc online și offline, astfel va fi posibil pentru orice tânăr, din orice colț al Moldovei să beneficieze de ele.

 

Pentru a solicita o consultație, contactează-ne aici:

Servicii psiholog - cntm.psihologie@gmail.com 

Servici jurist - cntm.justitie@gmail.com 

Tel de contact: 060643035

 

Această activitate este un cadou al Guvernului Statelor Unite și este organizată de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” în cadrul programului de granturi „Maratonul Justiției ediția a II-a”, implementat de către INVENTO, cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA, Biroului Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii, prin intermediul Freedom House în Moldova.