Acces Egal pentru Toți în incinta Sectoarelor de Poliție – Rezultatele sondajului on-line



Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.

În perioada 26 octombrie – 8 noiembrie 2020 a fost realizat sondajul on-line „Acces Egal pentru Toți în incinta Sectoarelor de Poliție”, la care au participat 105 persoane cu dizabilități.

Scopul sondajului a fost cercetarea percepției persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova privind implementarea „Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020”.

Acces Politie nr.3 fotoPentru a atinge scopul, s-au stabilit următoarele obiective:

  • cercetarea percepției persoanelor cu dizabilități privind reforma poliției,
  • cercetarea percepției persoanelor cu dizabilități privind accesibilitatea infrastructurii spațiilor / clădirilor în care sunt amplasate sectoarele de poliție,
  • cercetarea percepției persoanelor cu dizabilități privind accesibilitatea informațională pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități,
  • cercetarea percepției persoanelor cu dizabilități privind interacțiunea cu polițiștii.

Datele au fost colectate în mod anonim, fiind procesate doar în scop de cercetare, în baza unui formular on-line pe platforma Google, care a fost difuzat spre completare prin intermediul canalelor specifice de comunicare ale diferitor tipuri de persoane cu dizabilități:

  • persoane cu dizabilități de auz,
  • persoane cu dizabilități de vedere,
  • persoane cu dizabilități locomotorii,
  • persoane cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale.

Rezultatele sondajului on-line pot fi consultate la următoarea adresa: https://bit.ly/3m5v3tg.

Proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități” este implementat de către Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Surzilor din Republica Moldova, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, Clinica Juridică Universitară din Bălți, RADIOVISION și Centrul Național de Informare și Reabilitarea a Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

Pentru informații suplimentare: Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com

Acest proiect este implementat cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Opiniile exprimate sunt responsabilitatea exclusivă a organizatorilor și participanților și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.