Democrația începe cu tine: aplică la programul pentru tineri „Lider Comunitar”



În Moldova, ca și în întreaga lume, tinerii își doresc schimbare! Dacă faci în continuare ceea ce ai făcut întotdeauna, comunitatea va rămâne, ceea ce a fost întotdeauna. Totuși, anume TU POȚI să faci îmbunătățiri majore în localitatea ta.  

Participarea tinerilor la luarea deciziilor din comunitatea locală este esențială pentru asigurarea democrației și a unor servicii publice aliniate la necesitățile tinerilor. În acest context, participarea tinerilor promovează integrarea acestora în comunitate și contribuie la conștientizarea și înțelegerea proceselor de guvernare locală.

În scopul promovării implicării tinerilor în procesul decizional local, Asociația INVENTO cu sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, lansează apel deschis pentru înscrieri în cadrul programului de capacitare a tinerilor  în domeniul participării la nivel local „Lider comunitar”, unde poți afla mai multe despre Autoritățile Publice Locale, bugetul public, ce este advocacy și ce  instrumente de participare cetățenească sunt efective.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să instruiască 30 de tineri, oferindu-le acestora posibilitatea înţelegerii importanţei și rolul acestora în cadrul procesului decizional la nivel local. Proiectul este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani, din toată țara, inclusiv din regiunile Găgăuzia și Transnistria.

 

Aplicarea poate fi făcută în format electronic, până în data de 16 octombrie 2020, prin expedierea dosarului (Nota conceptuală și CV-ul personal) la adresa de e-mail: comunicare.invento@gmail.com, cu indicarea următorului titlu în e-mail: programul pentru tineri  „Lider Comunitar”

 

Notă: Selecţia candidaţilor se va face în funcţie de punctajul obţinut pe baza CV-ului şi a notei conceptuale.

Devino lider în regiune, participă la viața publică locală și promovează drepturile și interesele tinerilor, prin instrumente democratice. 

Proiectul „Guvernare locală cu tineri” este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundația Konrad Adenauer Republica Moldova), în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

 

#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety