Tinerii din Republica Moldova vor beneficia de activități de dezvoltare a abilităților și competențelor parentale



Proiect implementat de echipa page0001

Tinerii din municipiul Chișinău, suburbiile Grătiești, Cricova și Ciorescu precum și din raioanele: Anenii Noi, Criuleni, Hîncești, Strășeni, Ungheni, Taraclia, Florești și Rîșcani, vor beneficia de activități realizate cu scopul de conștientizare a sarcinilor familiale și a responsabilităților de îngrijire a copilului, planificate în cadrul proiectului “ȘCOALA PATERNITĂȚII” implementat de echipa PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul Fundației Est-Europene din resursele financiare ale Fundației OAK.

Obiectivul principal al proiectului vizează crearea și asigurarea accesului la educația de promovare și partajare a bunelor practici de îngrijire a copiilor pentru persoanele tinere de gen masculin din Republica Moldova în contextul implementării Strategiei de Comunicare pentru Schimbarea Socială și de Comportament: Primii Pași Necesari pentru a Preveni Violența Bazată pe Gen în Republica Moldova (CSSC).

În acest context, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a creat platforma de instruire online lansată în data de 15 mai 2020, de Ziua Familiei. Până în prezent, prin intermediul acestei platforme au fost instruite peste 500 de persoane printre care și cei 15 beneficiari ai proiectului din localitățile menționate cu care au fost semnate acordurile de colaborare: Centrul Raional de Tineret UngheniAO Asociația de Tineret Șansa Anenii Noi, Asociația Obștească „SPERANȚA” TaracliaCRAT BălțiFondul pentru Tineri RîșcaniA.O. ,,Consiliul Raional al Tinerilor din Florești”Youth Clinic Orhideea din LeovaCentrul Resurse pentru Tineri „UNIT”Centrul Raional de Tineret StrășeniInstituția Publică ,,Centrul Raional de Tineret Hîncești”Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

În continuare, proiectul presupune implicarea activă a beneficiarilor în demararea acțiunilor bazate pe:

  • promovarea cursului online interactiv ȘCOALA PATERNITĂȚII (www.scoalapaternitatii.thinkific.com) în rândul tinerilor;
  • informarea și educarea tinerilor prin distribuirea materialelor informaționale realizate în cadrul proiectului (pliante informative) precum și a ghidului unui tată bun: http://online.anyflip.com/kvixp/xlnw/mobile/index.html;
  • desfășurarea evenimentelor legate de conștientizarea sarcinilor familiale și a responsabilităților de îngrijire a copilului (concursuri, flashmoburi, etc.) în rândul tinerilor, etc.

O parte din materialele elaborate în cadrul proiectului (pliante informative, broșuri) vor ajunge către instituțiile medico-sanitare publice din țară prin intermediul Agenției Naționale pentru Sănătatea Publică, Direcția Promovarea Sănătății.

Important de menționat faptul că, în data de 1 septembrie 2020, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a lansat campania socială „Încurajăm dansul, nu violența!” în parteneriat cu Ambasadorul ȘCOLII PATERNITĂȚII – dnul Iulian ȚURCANU, coregraf și fondator al școlii de dans „Black&White”, soț și tată iubitor a trei copii minunați.

În cadrul campaniei au fost prezentați cei 15 beneficiari ai proiectului “ȘCOALA PATERNITĂȚII”: https://www.youtube.com/watch?v=DQNQ0g3dCD4&feature=youtu.be

Totodată, a fost lansat spotul campaniei sociale în comun cu Ambasadorul ȘCOLII PATERNITĂȚII: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=js14cjeEImM&feature=emb_logo

De asemenea, a fost prezentată galeria de desene realizate de copii care spun NU violenței domestice: https://spark.adobe.com/page/I30ZHfFqqp6re/

Lunar, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE desfășoară concursul pentru absolvenții ȘCOLII PATERNITĂȚII în parteneriat cu TETIS CO prin oferirea cadourilor de marcă: HiPP, Colief, Tommy Tippee, Merries: https://www.facebook.com/groups/953701128377474

În contextul celor menționate, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE aduce sincere mulțumiri finanțatorilor: Fundației OAK și Fundației Est-Europene; partenerilor: Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, companiei TETIS CO, Ambasadorului ȘCOLII PATERNITĂȚII precum și tuturor beneficiarilor proiectului pentru suport și implicarea activă în crearea unui mediu prietenos, protectiv și lipsit de violență!

Proiectul “ȘCOALA PATERNITĂȚII” este realizat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK.

Mai multe detalii privind implementarea proiectului