Activitățile din domeniul probațiunii vor fi, în continuare, susținute de Asociația pentru Justiție Penală Participativă



Asociaţia pentru Justiție Penală Participativă anunță lansarea a două proiecte noi care au drept scop promovarea programelor probaționale, la nivel național, în calitate de alternative la detenție, atât pentru minori, cât și pentru adulți. Totodată, implementatorii își propun să realizeze un dialog constructiv cu profesioniștii sistemului de justiție penală pentru a evidenția rolul și eficiența programelor probaționale.

Proiectele vor fi implementate în parteneriat cu Inspectoratul Național de Probațiune, cu suportul financiar al Ambasadei Olandei și UNICEF Moldova.

„De fiecare dată am încercat să identificăm necesitățile sistemului de justiție penală pentru a contribui la fortificarea acestuia. Am reușit să facem acest lucru grație responsabilității și implicării comune a actorilor cheie. Proiectele pe care urmează să le implementăm vor conține elemente inovatoare pentru sistemul național de probațiune, prin urmare, sunt destul de ambițioase”, menționează Augustina Bolocan-Holban, președinta AJPP.

Printre activitățile proiectelor se numără dezvoltarea unor materiale informative adresate profesioniștilor și publicului larg, activităţi de instruire a consilierilor de probaţiune, conferințe tematice cu participarea experților internaționali, dar și activități cu caracter de noutate, printre care, elaborarea unor instrumente de evaluare a impactului programelor probaționale asupra beneficiarilor și dezvoltarea unei platforme online de instruire a consilierilor de probațiune în baza programului probațional primar obligatoriu.

Demararea proiectelor are loc în luna septembrie curent.

DSC 0h919

 

Pentru informații suplimentare puteți contacta/ accesa:

Asociația pentru Justiție Penală Participativă

E-mail: office@ajpp.org

https://ajppmoldova.wordpress.com

https://www.facebook.com/AJPP.org/