Suport pentru persoanele vulnerabile în timpul și după pandemia cauzată de virusul COVID-19



În perioada 15 iunie 2020 – 15 decembrie 2020, A.O. Speranță și Sănătate (NGO Hope and Health), în cooperare cu Direcţia Generală Asistenţă socială și Sănătate Chișinău, cu suportul financiar al Black Sea Trust for Regional Cooperation - a Project of the German Marshall Fund of the United States, implementează proiectul ”The Forgotten People: media integration, psychological and house - support for individuals with intellectual disabilities and elderly people during and after the pandemic” (în  continuare – proiect).

Proiectul are ca scop susținerea persoanelor cu dizabilități de intellect (PDI) și persoanele în etate - cele mai vulnerabile pături ale societății, în perioada de pandemie cauzată de COVID-19 prin:

  • asigurarea accesului la mass-media și a continuității procesului de incluziune pentru PDI;
  • furnizarea consultațiilor psihologice și medicale on-line / la telefon pentru a contracara impactul negativ atât asupra PDI, cât și asupra persoanelor în etate;
  • organizarea livrării la domiciliu de produse alimentare de bază și dezinfectanți / produse de igienă către bătrânii solitari.

Obiectivele proiectului:

  1. asigurarea asistenței rapide pentru 30 persoane vulnerabile în etate și 15 persoane cu dizabilități de intelect din Chișinău;
  2. adaptarea activităților A.O. Speranță și Sănătate la circumstanțele actuale, pentru a putea continua să ofere servicii pentru grupurile țintă ale acesteia (persoanele cu dizabilități de intelect și persoanele în vârstă).

Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, numărul Acordului de cooperare AID-OAA-A-17-00032 (CFDA nr. 98.001).

Opiniile exprimate în această publicație nu le reprezintă neapărat pe cele ale Black Sea Trust sau ale partenerilor săi.