Tinerii din Eurora construiesc un nou stat "Youth Republic"



       În perioada 1-10 Iulie în Ashtarak, Armenia, s-a desfăşurat schimbul de tineret din cadrul proiectului "Youth Republic". La proiect au participar 30 tineri din Armenia, Cehia, Lituania, Moldova, Suedia şi Ucraina. 
       În cadrul proiectului tinerii au făcut cunoştinţă cu noţiunea de cetăţenie, angajare civică, au discutat despre înţelegerea diferită de către tinerii din diverse ţări a principiilor şi proceselor democratice, au făcut practica diverse metode de participare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, de tineret din 1-10 iulie, determinate responsabilităţile fiecărui partener din proiect, precum şi lucrul pentru acasă necesar de realizat în cadrul schimbului de tineret.
       Pe parcursul proiectului, în noul stat "Youth Republic" a fost creat un Parlament care a decis ca în republică să fie democraţie parlamentară, a fost create Comisiile Parlamentare ce au lucrat pentru consolidarea noului stat democratic, iar la finele proiectului a fost efectuată o campanie electorală şi ales Preşedintele ţării. (Detalii pe www.millenium.ong.md)