Festivalul Căpşunei şi Mierei de Albine



echipa_SperantaProducătorii autohtoni de căpşune şi miere de albine şi-au expus producţia, sâmbătă şi duminică, 12 şi 13 iunie, în scuarul magazinului UNIC din capitală, la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Căpşunei şi a Mierei de Albine. Scopul acestui festival a fost promovarea producătorilor autohtoni de căpşune şi miere de albine şi colectarea de fonduri în sprijinul serviciilor adresate copiilor cu dizabilităţi de Centrul „Speranţa”.

Vizitatorii au cumpărat miere şi căpşune, dar au trecut şi pe lângă boxele de colectare de fonduri, fiecare contribuind la susţinerea copiilor. Festivalul a fost animat de un program artistic. Interpreta şi compozitoarea textier Maria Stoianov a reusit să adune la eveniment mai multi interpreti autohtoni, care au cintat in sprijinul acestor copii. Printre aceştia s-au numărat Anişoara Puică, Ioana Căpraru, Anatol Mârzencu, grupul de dansatori de la Lozova „Lozioara”, Tatiana Talpă, Cristina Scarlat etc. Programul artistic a fost urmărit de un grup de copii şi adolescenţi, beneficiari ai Centrului „Speranţa”, care au fost serviţi cu torte impresionante, oferite gratis de patiseria „Colibri” şi restaurantul „Cupidon”.

Echipa Centrului „Speranţa” a fost prezentă la eveniment cu lucrările de artă ale copiilor cu dizabilităţi şi cu publicaţiile Centrului. Potrivit directorului executiv al centrului, Viorica Cojocaru, fondurile colectate vor fi utilizate în serviciile de sprijin pentru integrarea copiilor cu dizabilităţi.

Un merit aparte în desfăşurarea evenimentului îi aparţine lui Ion Ciocan, Preşedinte al Asociaţiei Grădinarilor, Pomicultorilor, Viticultorilor şi Floricultorilor Amatori ,,Demetra”. Festivalul a fost organizat de Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova, Asociaţia ,,Demetra”, Asociaţia apicultorilor,,Apis Mellifera” în colaborare cu Centrul „Speranţa”.