Peste 40 de jurnalişti din audiovizualul regional învaţă să producă ştiri de interes comunitar



În perioada 10-11 iunie 2010, în sala polivalentă a Fundaţiei Soros-Moldova din Chişinău, vor fi instruiţi reporteri şi cameramani de la staţiile constituante ale Reţelei posturilor de radio/tv regionale. Instruirea este parte a agendei întrunirii de rând a Reţelei şi prevede producerea în echipe a câte un subiect radio sau tv de actualitate, de la planificare şi până la pre-difuzare. Echipele vor activa în regimul real al unui departament de ştiri. Instruirea are drept scop îmbunătăţirea calităţii programelor informative oferite publicului comunitar de către fiecare staţie.
Pe parcursul anului curent membrii Reţelei au avut 6 întruniri, în cadrul cărora au beneficiat de cursuri de instruire de scurtă durată peste 100 de angajaţi ai posturilor locale de radio şi televiziune. Instruirea membrilor Reţelei face parte din obiectivele unui proiect de doi ani, susţinut de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Asdi) şi Fundaţia Soros-Moldova.
Reţeaua întruneşte actualmente 15 televiziuni şi 13 radiouri locale din Republica Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia şi din zona transnistreană.
Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Coordonatorul implementare proiect, Tatiana Bunduchi, tel: 270031, e-mail: tbunduchi@soros.md
Proiect finanţat de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Asdi)