Vizită de studiu la Kiev pentru tinerii lideri politici organizată de Asociaţia ADEPT



Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) a organizat o vizită de studiu în capitala Ukrainei, or. Kiev, în perioada 12-14 mai 2010, pentru 12 participanţi ai Şcolii Tînărului Lider Politic din ediţia 2009-2010. Participanţii au fost selectaţi în baza unor criterii obiective, în prealabil anunţate, în baza frecvenţei la şedinţele şcolii şi a gradului de activism şi receptivitate de care au dat dovadă pe parcursul şedinţelor.

La Kiev, tinerii lideri politici au avut posibilitatea să discute în detaliu cu diverşi experţi, analişti şi lideri politici, despre situaţia politică şi economică din statul vecin.

Subiectele discutate în cadrul întrunirilor au fost diverse. Una din temele discutate a fost „Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2010 care au avut loc in Ukraina”, prezentată de Serghei Gaiday, Directorul Agenţiei de Planificare Strategică «Гайдай.Ком». Un alt subiect abordat a fost despre cultura politică din Ukraina, o prezentare făcută prin prisma experienţei Şcolii tinerilor politicieni a Partidului „Ordine şi Reforme”. De asemenea, au fost abordate subiecte despre cadrul legal privind partidele politice din Ukraina, comunicare politică, partidele politice şi societatea civilă, formarea tinerilor politicieni-program pentru reprezentanţii autorităţilor locale şi ai partidelor politice.

Studenţii ŞTLP, au avut întîlniri cu conducerea Organizaţiei de tineret din Ukraina „Батькивщина Молода” precum şi cu conducerea Organizaţiei „Uniunea de Tineret a Partidului Regiunilor”. Tinerii au avut timp şi pentru excursii prin capitala Ukrainei, au vizitat diferite monumente şi construcţii de artă.

De menţionat că vizita de studiu a fost finanţată de Black Sea Trust şi a fost coordonată de Directorul executiv ADEPT, Igor Boţan şi coordonatorul ŞTLP Nadejda Afanasieva.

 

Contacte: 21-04-22

grigore@e-democracy.md

www.e-democracy.md