Metamorfoza expertului IDIS "Viitorul" Victor Parlicov



Caracter mai al dracului ca a moldoveanului rar întâlnești. Adică, e prea mult spus caracter, pentru că atunci când îți schimbi punctele de vedere precum blugii, numai dovadă de caracter nu dai.

Vă amintiți că era odată ca niciodată un expert al unui un fel de ONG, care se chema IDIS Viitorul? Victor Parlicov îl chema pe expertul defunctului IDIS.

Cum, de ce spun defunctul IDIS? Păi, de când a plecat Parlicov și cu Ioniță de acolo, nu mai există IDIS. Nici viitor nu prea mai există, dar IDIS cu siguranță.

Dar să ne întoarcem oleacă în timp și să ne amintim noi de activul fost expert al IDIS-ului. Ce analize strategice făcea el, cum ne mai explica el nouă că majorările de tarife sunt total lipsite de acoperire, cum mai vorbea el de neregulile de la MoldovaGaz. Eh, mai mare dragul îți era să-l vezi pe Parlicov cel avântat. Când ieșea într-o conferință duduiau microfoanele, iar de-l mai avea alături și pe Ioniță, în general înțelegeai că tarifele la gaz trebuiesc micșorate de vreo 3 ori.

Numai că, nu știu prin ce concurs de împrejurări, a ajuns Parlicov director la ANRE. Ei, și metamorfoze am văzut eu multe la viața mea, dar chiar ca în cazul lui Parlicov mai rar mi s-a întâmplat. Schimbare de discurs, de atitudine, aroganță înzecită și...tarife dublate. Asta ne-a adus domnul Parlicov de când e șef la ANRE.

Parlicov e la ANRE de vreo câteva luni, iar de atunci prețurile la combustibil s-au majorat de vreo 6 ori, pentru gaz plătim aproape de două ori mai mult, iar tarifele tot cresc într-o veselie. Și nu vreau eu să zic acum că îs raționale sau iraționale aceste majorări exorbitante ale tarifelor. Eu pot să spun doar că în urma acestor majorări, nivelul de viață al concetățenilor noștri scade dramatic.

Și, pot să îmi mai pun întrebarea vizavi de pregătirea de care dă dovadă domnul în cauză, de vreme ce cu un an în urmă acuza deschis majorările de tarife la resursele energetice, iar acum acestea se petrec sub semnătura lui. De schimbarea de discurs în general nu vreau să vorbesc. Atâta aroganță și lipsă de respect pentru cetățeni rar mi-a fost să văd, precum la ultima conferință de presă a lui Parlicov, când s-a "rățoit" la presa îngrijorată pe bună dreptate de majorarea tarifelor la gazele naturale.

Dar asta e, trăim în Moldova, acolo unde directorul ANRE are un salariu de 20 de mii de lei, fără adaosuri, iar un un profesor are 2000, cu tot cu adaosuri. Și când vezi că Parlicov, cel cu salariu de 20 de mii, se "rățoiește" la presă că nici lui nu-i plac tarifele la gaze, nu poți să nu te întrebi ce face bietul profesor? El în fața cui s-o facă pe grozavul?

Autor: Alexandru Cozer
Sursa: analizemd.blogspot.com